Кметът на с. Мадара, първи напуснал Трифонов: ИТН е като секта,важното е да си верен и послушен

0

Подкрепям и поздравявам избягалите от партията, казва Неделчо Неделчев 

„Поздравявам и подкрепям всички депутати, които напуснаха „Има такъв народ“. Всичко, което казват, е абсолютно вярно. Най-накрая разбраха, че тази партия прилича на секта с лидер, на когото всички се кланят, а никой надолу по веригата не го вижда.“

Това сподели пред „България Днес“ кметът на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев. Той стана първият член на партията на Слави Трифонов, който се опълчи срещу порядките в ИТН още миналото лято и напусна. Днес той не може да се сети за обещание на ИТН, което да е изпълнено. Щастлив е, че се е махнал от формацията, и е категоричен, че всичко, което Радостин Василев и останалите отцепници от ИТН казват, е вярно.

„Слави и хората му не направиха и едно нещо от това, което обещаха. Нали голямата цел беше да работят за мажоритарен вот? Не виждам внесен такъв законопроект. Децентрализацията също не се случва. За субсидиите на партиите да са внесли някакво предложение и да се е обсъждало? Няма такова нещо!“, категоричен бе бившият сподвижник на ИТН.

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Неделчев споделя, че членовете на партията не знаели какво се случва и обсъжда в ръководството й.

„Има 2-3 човека, които решават всичко и го спускат надолу. След изборите миналото лято бях втори по преференции след водача в нашия район, но това явно нямаше никакво значение за партията. След следващите избори на 11 юли вторият, третият и четвъртият в листата бяха повикани в София. След като се върнаха, стана ясно, че са решавали тест за лоялност и са минали детектор на лъжата, но те си мълчаха. Но ето че има смели хора, които се опълчиха. В сегашната Парламентарна група на ИТН има почтени хора“, споделя Неделчев.

Той повдига завесата и по отношение на подавани заявления за напускане до Централната избирателна комисия (ЦИК) с подпис и без дата тип „оставка в джоба“.

„100% това е вярно! Когато нещо не им хареса на партията, го внасят и готово. След като подписах това заявление, още на следващия ден подадох заявление до ЦИК, че се отказвам от всякакви изявления, които са неподадени лично от мен до комисията. Това, естествено, подразни ръководството. Заради това и други неща си подадох оставката. Много от хората, които стоят и гласуват сега, са вързани по някакъв начин“, разказва още Неделчо Неделчев.

Кметът на Мадара споделя, че от ръководството на ИТН направили така, че хората да се отвратят от политиката и да не вярват в устоите на държавността. „Може би това им е било целта. Нищо чудно. А като дългосрочна цел може би очакват да се случи диктатура“, размишлява Неделчев.

Тошко Йорданов

„Мисля, че и Слави са го излъгали. И той съжалява, че се е доверил на хора, които са го хванали за едно място сега, и не може да мръдне. Как се финансира телевизията му без реклама и само със 78 ст. от абонати? Проследете рекламния поток към нея и ще видите. Все отнякъде трябва да идват парите“, казва Неделчев.

Бившият съпартиец на Трифонов разкрива още нещо любопитно – никога не е виждал Слави по време на политическото си партньорство с партията му.

„Никога не съм се срещал с лидера на бившата ми партия въпреки желанието ми. Иначе Слави е добър човек. Познавам го от 1997-1998 година. Тогава работех във „Фикосота“ и той често идваше при двамата братя бизнесмени. Само с Тошко Йорданов два пъти сме се виждали. Беше много набързо. Важното за тях е важно и за всички останали и го спускат надолу“, споделя още Неделчев.

Кметът на Мадара предполага, че от ИТН ще се опитат да убедят хората, че „такива като мен, Радулов и Василев са купени от някои, но разчитаме хората да си направят преценка кой лъже и кой не“.

„На следващите избори партията няма да влезе в парламента, или поне не с Тошко Йорданов и Виктория Василева. Решенията трябва да се вземат общо, а не еднолично. Иначе ще станат като „Атака“. Политиката на двете партии е много сходна“, коментира още управникът на Мадара и е категоричен, че няма да се обвързва повече с друга партия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече