Пернишка мутра командва депутатите на Слави

0

Шефът на охраната на Дългия Емил Трифонов натискал за скандални назначения в МВР

Пернишка мутра, а не Тошко Йорданов, командва парламентарната група на „Има такъв народ”. Силовакът Емил Трифонов е личен представител на Слави и съвместява дейността си в Народното събрание с работата си като шеф на охраната на Дългия. Както „Уикенд” вече писа, гарда има и официално прикритие, като съветник на Тошко Йорданов, с ресор администрация.

В началото на Емил Трифонов е поверена скромната роля на вестоносец, между седящите в зала депутати и партийния лидер, който така и не си направи труда да се срещне с тях. След първите няколко седмици нещата рязко се променят. Гардът събира депутатите, за да им съобщи, че поема политическото ръководство на групата. От тук нататък, той щял да бъде човекът, който ще решава всички въпроси, свързани със службите за сигурност, а народните представители негови пионки, призна проф. Николай Радулов, който преди дни се отцепи от групата на „Има такъв народ”.
Заканите на Емил Трифонов бързо се претворяват в действия. Чрез партийните си слуги, гардът започва да кадрува в МВР. Протежетата му са меко казано скандални. Сред тях водещо място заема главен комисар Антон Златанов.

При ГЕРБ Златанов бе зам.-шеф на СДВР и ръководеше ченгетата охраняващи Министерски съвет по време на антиправителствените протести. Златанов си свърши толкова добре работата, че десетки мирни граждани бяха брутално пребити от униформените. Въпреки скандалната си слава, Антон Златанов успява да се издигне до шеф на СДВР по време на служебното правителство. Основна заслуга има лобирането от гарда на Слави. След клякането си в началото, Бойко Рашков бързо поправя грешката си. Два месеца след като оглавява СДВР, Златанов е понижен до зам.-началник на столичното 4-о районно управление. Веднага след това е командирован да охранява границата с Турция от нашествието на нелегални мигранти. Както „Уикенд” вече писа, на Златанов е зачислено и следово куче – немска овчарка, за да не скучае по време на обходите си.
Друг от кадрите, за които охранителя Емил Трифонов лобира, прави далеч по-успешна кариера, обявиха отцепниците на Слави.

По информация на „Уикенд” става дума за Пламен Фердов, който се издига до съветник на Бойко Рашков. Поне до момента няма информация да е разкаран. Не че поводите за това са малко. Според данни от Комисията по досиетата, Фердов е работил за комунистическата Държавна сигурност. И то в един от най-гнусните и филиали – Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия. Неговата роля е да вербува доносници, които да клеветят свои приятели и колеги, кой какъв виц е разказал, или се е присмял на Тодор Живков и БКП. В случая с Пламен Фердов застъпничеството на Слави е малко странно, защото той е кадър на БСП и дори многократно е попадал в листите им. Връзката може да се види покрай бизнеса на Фердов. Дълги години бившото ченге от ДС е съдружник с бизнесмена Георги Самуилов, който в миналото бе директор на петролния бизнес на „Мултигруп”. По свидетелства на хора от групировката, Слави Трифонов и покойния вече Илия Павлов са добри приятели. Боса на „Мулти” дори финансира шоуто на Слави по време на правителството на Иван Костов.


Като съветник на Тошко Йорданов, пернишкият силовак Емил Трифонов има право на специална карта и пропуск за колата си от Народното събрание. Подобен документ е повече от необходим, при другата работа на гарда, защото гарантира имунитет при срещи с КАТ. За редовите ченгета е почти изключено да тръгнат да съставят акт на депутатски сътрудник, с мисълта, че може да си изпатят заради „престараване”, обясняват политици. В случая подобна привилегия е повече от необходима за пернишкият силовак.


Като шеф на фирма „Меч Секюрити”, той отговаря за сигурността на боса Слави Трифонов. Дългия от години е известен със страховитата си охрана, макар никой да не заплашва живота му. В случая по-скоро става дума за избиване на комплекси, обясняват психолози. Подобна мания в миналото имаха и босовете на групировките, с повечето от които Слави бе приятел приживе. Както знаем, огромните кортежи от лошо гледащи мутри, облечени в черно, така и не спасиха мафиотите от килърите. Това не пречи, бабаитите на Слави да продължават да ги имитират. Дългия се придвижва по улиците на София с кортеж от три огромни джипа. Обичайна практика на шофьорите му е да лъкатушат по пътното платно, за да не дават на друга кола да ги доближи, точно както правят автомобилите на НСО. Подобни маневри за обикновени граждани са абсолютно забранени и гарантират „близки срещи” с КАТ, освен ако нямаш пропуск от парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече