Мая Манолова в атака срещу Бойко Рашков

0

 Мая Манолова обикаля страната, за да подкрепя протестите на хората срещу закриването на районни полицейски управления. В градовете Копривщица, Стражица, Полски Тръмбеш, и още девет има недоволство заради страх, че престъпността ще ескалира. Първа Мая Манолова видя потенциал за повече последователи и подкрепи протестите с присъствието си.

 Всъщност закриването на 12 РПУ-та е част от реформата в МВР, която провежда вътрешният министър Бойко Рашков. Само допреди няколко месеца той беше изключително близък с Манолова. Като служебен министър и вицепремиер дори уважи закриването на кампанията на „Изправи се. БГ“ пред президентството и пи бяло вино с бившия омбудсман.

Доскоро Манолова и някогашните й съратници от Отровното трио заливаха със сигнали Бойко Рашков, а той веднага започваш работа по тях. Сега обаче отношенията им са далеч от добрите.

„Мая Манолова яхна протестите на хората. Те недоволстват заради липса на информация, а и местните депутати на ГЕРБ имат пръст в акциите им по затварянето на пътища. Министърът се гордее с реформата в МВР, която Мая Манолова громи“, казва източник на „Филтър“ от силовото ведомство. Манолова и Рашков не са се виждали отдавна, а той често ни й вдигал телефона, когато тя се опитвала да се свърже с него и да предаде исканията на хората от градовете със закрити РПУ-та. Рашков  бил разочарован от Манолова, че подклажда недоволството срещу реформата му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече