Слави не вдигнал 50 пъти телефона на Кирил Петков

0

Ицо Хазарта се провалил в мисията да сдобри Дългия с „Продължаваме промяната“

Около 50 телефонни обаждания от премиера Кирил Петков е пропуснал лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов от 10 април насам, когато „Продължаваме промяната“ обяви, че няма да подкрепи Любомир Каримански за поста управител на Българска народна банка (БНБ), а процедурата за избиране на гуверньор на държавната банка бе отложен от Народното събрание.

Нежеланието на Трифонов да разговаря близо три месеца с тандема Кирил Петков – Асен Василев е подтикнало „харвардци“ да търсят заобиколни пътища към Дългия. Преди дни депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен с музикалния си прякор Ицо Хазарта, призна, че е бил един от емисарите на Кирил Петков за оправяне на отношенията му със Слави и спасяването на управляващата коалиция.


Хазарта се обадил по телефона на Слави още в началото на месец май, повече от месец преди Дългия да обяви, че изтегля министрите си от кабинета „Кирил Петков“ и сваля доверието си от правителството.


„Казах му – виж сега познаваме се от 20 години. Така се случи, че все ти ме търсиш през тези 20 години. Не съм ти звънял никога. Сега за първи път аз ти звъня, за да ти кажа да си вдигнеш телефона и да почнеш да си говориш с Кирил. Започни да говориш с него. Това не е шоубизнес. Това е държава, в която 7 милиона души седим и чакаме ти да си вдигнеш телефона. Това не е като балерина от „Магаданс“ да ти изневери и ти да започнеш да ѝ се сърдиш. Това е министър-председател“, разказа Ицо Хазарта за разговора си със Слави Трифонов в тв интервю. Според Хазарта, Слави му обещал, че ще проведе разговор с Кирил Петков, но въпреки това не спазил обещанието си и отново не вдигал телефонната слушалка на премиера.


„Слави не вдигаше нито на Кирил Петков, нито на Асен Василев, който също му е звънял поне 10 пъти през последните месеци. Заради неговото нежелание да се срещне с коалиционните си партньори, от „Продължаваме промяната“ бяха подготвени, че рано или късно ще се стигне до изтеглянето на министрите му. Заради това е била стартирана и операцията по разцепването на парламентарната група на „Има такъв народ“, твърди източник на „Уикенд“ от разпадналата се управляваща коалиция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече