Млада вирусоложка развела Тошко Йорданов?

1

Съмнения, че семейният живот на Тошко Йорданов се е пропукал, се прокрадват измежду бившите му колеги от ИТН, които се отцепиха от партията.

Знак за това е и, че лансираната от дясната ръка на Слави Трифонов за негова съпруга Деляна Амуджева отсъства от имотните му декларации подадени към КПКОНПИ.  Заради депутатските места в 45-ия, 46-ия и 47-ия парламент Йорданов е трябвало надлежно всеки път да декларира притежаваното от него имущество – движимо и недвижимо, както и паричните средства, които къта в своите 22 на брой банкови влогове. Законът задължава освен лицата, заемащи висши публични длъжности, в декларациите им да се описва и финансовото положение на законните им половинки. Това е задължително само ако имат сключен граждански брак, не и ако живеят на семейни начала.

В случаят на Тошко той е женен за издателката и бизнесдама от Пловдив Деляна Амуджева от далечната 1995 година. Въпреки че справка в Търговския регистър показва, че на нейно име има регистрирани две функциониращи фирми, които Йорданов е трябвало да декларира пред КПКОНПИ, това не се е случило, което подхранва слуха, че може вече да не е женен.

Сценаристът от ямболското село Джинот има един син от издателката Деляна. В момента той е на 24 години и следва магистратура в скъп университет в Англия, където преди това е завършил и бакалавърска степен, като е специализирал известно време и в Япония.  Кум на сватбата на Тошко и Деляна е самият Слави Трифонов.

 След 27 години брак обаче идилията в семейство Хаджи Тодорови може и да е приключила. Преди дни клюкарски сайтове излязоха с информация, че Тошко Йорданов имал фаворитка сред младите амбиции в рехавите редици на ИТН. Твърди се, че той уредил 33-годишната вирусоложка  Велислава Петрова за зам.- министър във външното министерство, преди Трифонов да я изтегли еднолично, а след това да падне и кабинетът. Твърди се, че отношението на Петрова и сценариста били повече от професионални, а някои интернет медии дори обявиха, че двамата живеят под един покрив, пише „Ретро“.

1 Коментар
  1. Скъсан Ляв червен шушон казва

    Тошко Йорданов да го лапа немит!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече