Мистерия: Просто Наско изчезна, а едни 30 милиона ги няма

0

Министърът на културата Атанас Атанасов изчезна! Източник на Lupa.bg алармира, че жестоки скандали за пари тресат министерството, докато Просто Наско се е покрил.

Безобразията са навсякъде – Министерството на финансите преведе по сметките на културното ведомство 30 милиона лева, но всички се питат къде са парите?

Национален фонд „Култура” (НФК), който от 2 юли е без директор, трябваше до 17 юни да преразгледат всички проекти, а до 30 юни да се подпишат одобрените. Всичко, обаче, е отложено с индикативни дати за края на август, решенията може да се проточат и за септември, когато поне 2 от фестивалите, които чакат одобрение за юни и юли, вече ще са минали.

На този фон се случват и абсурди – пловдивска фирма за авточасти, например, е получила 15 000 лева от НФК да ходи с автобус в Полша на никому неизвестен фест. Докато искът на проф. Анри Кулев за смешния бюджет от 7000 лева за Световния анимационен филмов фестивал е отхвърлен, разкри източникът на Lupa.bg.

За капак над 2000 творци още си чакат ковид стипендиите, докато решат да платят, ще влезем в нова вълна, ядосва се информаторът ни.

На фона на тези дивни скандали министърът Просто Наско го няма никакъв, никой не му е виждал очите от седмици да обясни къде потънаха 30-те милиона лева, предвидени за култура, завърши читателят на Lupa.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече