Хладните отношения между „Промяната“ и Румен Радев се затоплят

0

Хладните отношения между „Промяната“ и президента Румен Радев се затоплят. Това довериха депутати от управляващата все още партия.

 Ледът се пропука на връчването на мандата на Асен Василев. Кандидатът за премиер Асен Василев, Кирил Петков, Никола Манчев и останалите, останаха над час в кабинета на Радев. Техни колеги още тогава предрекоха, че това е знак на сдобряване. Както е известно „Промяната“ се роди не без помощта на президента, но в последствие двете страни изпаднаха в жесток конфликт, най-вече покрай войната в Украйна и позицията на България.

Затоплянето е важно предвид съставянето на новия кабинет. Смята се, че Радев има сериозно влияние в част от парламентарните сили, особено при хората на Слави. Точно те са надеждата на Асен Василев за достигане на заветното число от поне 121 депутати за  подкрепата на новия кабинет.

Там задачата се усложнява от напускането на парламента на Виктория Василева. Желязната дама от Русе държи поне 5 депутати от ИТН  , но явно вдига бялото знаме и не иска да играе (поне привидно) за нито един от двата лагера – нито на отцепниците, нито на Слави, писа „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече