„Бедният“ Асен Василев се шири в резиденция за 4 милиона (СНИМКИ)

0

Представящият се за най-беден във властта Асен Василев се шири в луксозна резиденция на пъпа на столицата,  алармира във фейсбук  Соня Колтуклиева. Според официалната имуществена декларация на кандидата за наследник на креслото на Кирил Петков, той е написал, че притежава единствено скромен апартамент с размерите на кибритена кутийка от 54 кв. м. придобит още през 2016г. за 50  8572 лв, както и спестяване от 72 хиляди лева в банков влог. Оказа се обаче, че Василев редовно е забелязан от свои съкварталци да се прибира в лъскавата сграда на софийската улица Чаталджа.

„Ето къде живее вицепремиерът Асен Василев, който днес, в парламента, произнесе циничната фраза: “Да го дух@т бедните!”

Както е казал народът: каквото ти е в главата – това ти е на устата!

Съседка на Асен Василев разказва:”Той живее в къщата на ул.”Чаталджа” 3 от една година. Две години я строѝ, като събори много луксозна двуетажна къща. Виждам и семейство Лорер, но не мисля ,че живеят с него.

Къщата има и пети мансарден етаж; продължава навътре в двора. Има асансьор за автомобилите. Лукс!”

Излъгал ли е Асен Василев, попълвайки декларацията за имущество и интереси пред КПКОНПИ?

На 12 май 2021 г. в качеството си на министър на финансите, Асен Васков Василев декларира: апартамент 54 кв.м. в София-град, придобит през 2016 г. за 58 572 лева.

В чий апартамент живее министърът на финансите Асен Василев?

Ако е построил тази разкошна къща – с какви пари, декларирал ли е произхода на средствата и платил ли е данъци върху доходите си?

Съпредседателят на ПП “Продължаваме промяната” и вицепремиер Асен Василев, министър на финансите, дължѝ отговори на обществото!“.

Всъщност се оказва, че на адреса, на който се намира  резиденцията е регистрирана и една от фирмите, която Василев е управлявал преди да влезе в изпълнителната власт. Той е бил едноличен собственик на капитала на „СТВ Консълтинг“ ЕООД  и управител на дружеството. На 7 май 2021 година той продал собствеността си на доведения си Марио Сотиров, който живее в Ню Йорк само 99 лв. –  хиляди пъти по-ниска сума от реалната стойност на фирмата, която има бизнеси в Европа и Азия. Всяка година същото дружество е отчитало приходи за милиони левове.

 Освен това компанията е собственик на въпросната впечатляваща 5-етажна сграда в топ центъра на София, която според експерти в сферата на имотите в момента струва минимум четири милиона лева. Стойността допълнително се увеличава заради направен миналата година свръхлуксозен ремонт, писа „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече