Корнелия се фука с по-евтин хляб, но от промоция. Народът: Лъжа след лъжа!  

0

Нескопосан опит да си припише заслуги и актив на компрометираното коалиционно правителство на Кирил Петков направи Корнелия Нинова, писа ПИК. В съботния ден лидерът на БСП се събуди с прозрение, което всъщност се оказа в сферата на фантастиката, че в страната хлябът е поевтинял с цели 20%.

„Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното. Предложените мерки дадоха ефект. Още на първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена.

Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме. Наредих проверки на Комисията за защита на потребителите. Те потвърждават, че са обявени намаления на цените в големите вериги, като съобщенията за това в търговските обекти са коректни и отговарят на изискванията на закона“, гордо оповести Нинова в социалната мрежа.

И добре, че го направи във виртуалното пространство, а не например някъде из провинцията, защото там щеше да се срещне с негодуванието на хората.

Чутовен скандал се заформи под фукнята на Корнелия във фейсбук, където десетки граждани не ѝ спестиха реалната истина. „Корнелия, вие на коя планета живеете? Според вас всички живеят в София или в другите 4 по-големи града и задължително пазаруват в чуждите търговски вериги. Ами, имам изненада за вас. Не е така. Повечето хора в тази обрулена и продадена от вас, политиците, държава пазарим и от други магазини, които все още продават и българска стока. И там намаления няма. Защото там и не могат да си позволят космическите надценки на чуждите вериги, които продават ерзац храни“, негодува Пепа Танева.

„А каква ще е цената на хляба утре, като скъсаме дипломатическите отношения с Русия и като спрат енергоносителите? Май на цената ще ѝ се добави една нула отзад? Престъпление е да работите с неадекватния Кирил Петков и чуждия агент Лорер, работещ за интересите на чужди капитали“, бесен е друг фейсбук потребител – Иван Василев.

„Толкова си алчна и нагла, че и в Ада няма да те пуснат – само с хляб живее ли се????? Намали хляба, хахаха, а на другия щанд увеличиха други стоки. Вие, „властващите“, сте по-лоши и от дявола“, коментира и дама на име Ралица Василева.

Стотици масово нападнаха Нинова, че заблуждава нагло хората, тъй като за всеки е ясно, че когато супермаркетите маркират с оранжев етикет, продуктите под него са или на промоция, или цената е намалена заради изтичащ срок на годност.

„Ще ни замазват очите с промоциите на „Лидл“ и „Кауфланд“, които редовно си ги имат. Лъжа след лъжа… ОСТАВКА! Киро ви научи да лъжете безочливо!“ – около това се обединиха много вбесени българи след поста на Нинова.

Наистина не стана ясно защо, ако твърденията ѝ за понижаването на цената на хляба в цялата страна са истина, е нужно търговските вериги да правят това чрез модела, с който рекламират седмичните си намаления, а не директно с промяна в цената върху етикета на насъщния.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече