Жената на Стефан Янев се моли на Божи гроб  

0

По примера на Десислава Радева съпругата на бившия премиер Стефан Янев също е заминала на религиозен туризъм. Докато първата дама прави поклонение по Пътя Камино, Пенка Янева посетила друго свято място – Божи гроб в Йерусалим. Тя излетяла за Израел в началото на юни, като видяла на живо свещения град и Стената на плача сама. След визитата си там Пенка вече е хаджийка. Поклонението до Светите земи, познато сред българите като „хаджилък“, се смята за важно събитие сред изповядващите християнството в целия свят.


„Благодарих и се помолих за всички живи същества на тази земя. Нека има мир, благоденствие и здраве“, написа Янева и публикува няколко снимки от посещението си в Йерусалим.

Преди да излети за Израел, съпругата на Янев сподели, че е имала известни премеждия. Тя била в емоционална криза, тъй като кучето им с бившия военен министър избягало от апартамента им в столичния квартал „Надежда“. Цялото семейство Яневи го издирвали под дърво и камък, но неуспешно. В крайна сметка се принудили да пуснат обява за търсенето му в социалните мрежи, като дори обявили голяма парична награда за човека, който им помогне да открият домашния си любимец на име Аш. Само за няколко часа техни съкварталци реагирали на апела и им върнали кучето живо и здраво. Ситуацията разстроила най-много Пенка, която преди години преживяла и друг подобен ужас – предишният им домашен любимец бил убит в Банско, където семейството има апартамент и редовно ходи на ваканции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече