Бившата жена на Борисов се прибра в България и се натъкна на протест на ВМРО в Банкя

0

Бившата съпруга на Бойко Борисов е отново в България. Д-р Стела Георгиева, която от десетилетие живее в Щатите, е кацнала у нас преди дни. Скоро след пристигането си, лекарката и майка на единствената дъщеря на Борисов, посетила един от любимите си ресторанти, намиращ се на столичния булевард „Витоша“.

Там тя вечеряла в компанията на близки хора. Само няколко часа по-късно след кацането обаче бившата съпруга на лидера на ГЕРБ имала неприятно преживяване. След като разбрала, че е пред дома на Борисов в Банкя отново има протест, този път иницииран от ВМРО, лекарката се притеснила за дъщеря си Венета и двете си внучета, които живеят при бившия премиер.

Стела тежко преживяват скандалния и незаконен арест на съпруга си през март, когато дъщеря им Венета бе изключително разтревожена и се появи по телевизията обляна в сълзи. Стела подкрепяше семейството от Америка, от където не се е прибирала в родината през последните близо 5 години. Част от планираните от нея пътувания са осуетили заради строгите мерки покрай пандемията и тоталната липса на полети до България.

Най-трудното изпитание за докторката, която също се бореше на първа линия с ковид в Щатите, било, че не можела да прегърне двете си внучета на живо. С малчуганите Бойко и Иван се виждат през екраните на телефоните и по време на визитата на баба и в България щели да наваксат пропуснатите моменти.

Съпруга на Борисов има и други роднини у нас. В София живеят майка й Симеонка, която е на една достолепна възраст и е вдовица, както и нейната сестра Петя, също лекарка – доцент по гинекология в „Майчин дом“. Стела емигрира за Америка преди повече от 20 години. В Щатите тя живее живее в известния квартал „Ориндж Каунти“ в Лос Анджелис и работи в голяма клиника в региона. Д-р Георгиева е запазила отлични отношения с бившия си мъж във Фейсбук. Двамата са приятели, а Стела редовно го подкрепя в политически план, изказвайки мнението си по важни въпроси.

Докато бе студентка, дъщеря им Венета живееше при майка си в Америка, където придоби три дипломи от елитния калифорнийски Университет – по международни икономически отношения, бизнес администрация и финанси. Известно време след това щерката на бившия премиер работеше в престижна компания в САЩ, но през 2013 година реши да се прибере в България с любимия си мъж Иван Атанасов, който е ученическата й любов и двамата заживяха в Банкя, след което станаха родители на две дечица.

Източник: вестник „Минаха години“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече