Бартер! Македонци искат Бойко Борисов, предлагат ни да вземем Заев

0

Македонци ни предлагат бартер – дават ни бившия си премиер Зоран Заев, а в замяна искат нашия експремиер Бойко Борисов. „Ние го искаме Бойко, бе. Бат Бойко е широк човек“, каза екзалтирано един от протестиращите в Скопие.

Междувременно при съседите митингите срещу т.нар. „френско предложение“ за Европейския съюз не стихват. Продължава и антибългарското говорене с квалификации като „татари“, „фашисти“.

„На площадите са привърженици на ВМРО-ДПМНЕ, както и на проруската левица. Това са хора, които не желаят НАТО, ЕС, носят петолъчки. Риториката сякаш е от машина на времето“, разказа журналист на bTV.

В палатковия лагер пред сградата на правителството на Република Северна Македония са постоянните протестиращи срещу френското предложение за решаване на спора с България. Парадоксът е в това, че протестиращите са против Европейския съюз, но същевременно протестират и срещу това, че България е наложила вето за членство на страната им в ЕС. Всички присъстващи в палатковия лагер са възмутени от ветото, но и не харесват Европейския съюз.

„Вие всички сме от ВМРО и сме против българския окупатор, вето. Борим се за език, за цялостна Македония, а не Северна“, разказва един от протестиращите.

„Нашите политици са марионетки на американското посолство. А тия са предатели – всички до един. 30 години – „стани, да седна“. 30 години само се сменят“, продължава той.

„Пише, че не сме признати. Македонската православна църква – ние сме 300 години преди Исус“.

Други признават, че изобщо не са чели „френското предложение“.

„Ние не искаме в Европа, били сме там много отдавна. Защо ти е тая сатанинска организация. Ние сме в сатанинско сдружение, ако влезем в ЕС, Македония ще изчезне“, опасяват се протестиращите.

„Вие сами казвате, че сме най-старият народ. Защо ни нападате. Защо вие, българите, ни слагате вето, нали сме православни братя“, питат те.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече