Модна полиция: Жените в Министерския съвет – много власт и малко стил (Снимки)

0

Несъмнено министърът с най-голям опит в публичността е Корнелия Нинова. Още преди години тя успя да улови критиката към прическата си и да я променя тотално.

Днес я виждаме с актуалният френски балеаж, умело приложен в иначе тъмната й коса, който предава естествени светло отблясъци на модерно в иначе консервативната и подстрижка.

Друга дама, която често попада под обективите на медиите, е вицепремиерът по-ефективното управление Калина Константинова.

Нейният избор на рокли спомогна за повишаване на известността й, но определено не е за добро. Дълбоките деколтета и цепки, както и плътно прилепналите по тялото рокли, предизвиква справедливи критики в социалните мрежи. Хубавата новина е, че Константинова няма проблем с прическата.

Здравният министър Асенов Сербезова е другата дама в кабинета на Кирил Петков, която стана рязко известна, но не с компетенциите си, колкото с пищната  си балкански сватба.

Фотосите от щастливото събитие бързо станаха вайлър в социалните мрежи в началото на мандата й, а потребителите осъдиха сурово демонстрираното разточителство. Оценяваме стилния й подбор на елегантни очила, които са един от най-важните аксесоари не само при жените.

От друга страна прическата на здравния министър определено има нужда от спешна реформа.

Ако цветът е уцелен с актуалните медни нюанси, то прическата трябва да остане някъде дълбоко в провинцията, сред полето с картофи.

И като говорим за прически няма как да подминем правосъдната министърка Надежда Йорданова. 

Тя респектира не само със сериозното си позиция, но и с винаги поддържания стайлинг в косите. Не така безоблачно стои въпросът с колежката й от Външно министерство Теодора Генчовска. Дипломацията е фина дейност, в която всеки детайл е послание.

Разочаровани сме, затова кратко ще очертаем рамките на стила й – той варира от скучен до неугледен.

При старта на този кабинет говорителката на правителството Лена Бориславова бе смятана за свеж и симпатичен полъх в иначе изтерзаната ни родна политика.

С пусната коса или леко прибрана в тила, Бориславова очароваше с премерен изказ и добро облекло, отговарящо на протокола и длъжността й. Днес тя изглежда като стенограма на правителствените проблеми за цялата тази половин година. Наскоро в парламента се появи с абсолютно неприемливо решение да съчетае тениска и маратонки с иначе вечната елегантна пола тип молив. Този тип дрехи изискват безкомпромисно да се носят токчета, и то високи.

Вярваме, че повечето от изброените дами имат политическо бъдеще, така че се надяваме да приемат критиката ни като съвети. Пожелаваме им да видим на есен на политическата сцена, отпочинали и безупречни, каквито са заплатите им, писа „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече