Слави прати Тошко на турне, стягат оредяващите редици на ИТН

0

Тошко Йорданов е на турне в България, за да спасява разпадащите се структури на „Има такъв народ“, показва проверка на „Филтър“.

 Шефът на парламентарната група води със себе си Ива Митева, Станислав Балабанов и Любомир Каримански, които са най-верните му хора.

 Йорданов е започнал обиколката за по заповед на Слави след социологическите проучвания, които поставиха партията под чертата за влизане в Народното събрание

Първите градове от турнето са Плевен, където е роден Слави, и Разград, откъдето е Ива Митева

Едва петдесетина души – членове и симпатизанти, са се събрали в Плевен, показват снимки от събитието. Тази структура е важна за партията, защото е сред най-пострадалите след отцепването  на шестимата депутати от ИТН.

 На срещата Тошко Йорданов обещал на малкото останали последователи на партията, че ще направят всичко възможно, за да останат във властта. Чули се за критиките, че са предали коалицията, но хората са били убеждавани, че това е правилният ход за страната, разказва присъствал на сбирката.

Тошко Йорданов, Ива Митева и Любомир Каримански са се сблъскали с реалността в неделя, когато са били в Разград. Кадрите от събитието показват, че всички са точно 22-ма двама души, а някои общински ръководители не се появили.

Обиколката на Тошко Йорданов и приближените му продължава и в други градове в опит да се спре ерозията в ИТН. Депутатите от парламентарната група оредяват все повече. Освен шестимата, които напуснаха преди месец, други трима са били вербувани от „Продължаваме промяната“, по време на преговорите за мнозинство за втори мандат. Очаква се в близките дни още народни представители от листата да хвърлят партийните книжки и партията да остане без група.

Вече ги напусна организационният секретар Виктория Василева, която беше двигателят на партията. На второ място в листата от Благоевград беше Анита Коцелова, която обаче стана зам.- областен управител и няма да иска да влезе в парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече