Бившият шеф на „Кинтекс“ заведе второ дело срещу Нинова

0

Второ съдебно дело срещу Корнелия Нинова за всички изречени неистини в общественото пространство. Вчера (13 юли) бе първото заседание по делото, което заведох по Наказателния кодекс срещу министър Нинова за нейните откровени лъжи по мой адрес. Случайно или не, адвокатът й се бе разболял същата сутрин и на това основание делото бе отложено. Все пак не съм особено притеснен за неговото здраве, защото болничният обхваща само 3 дни: 13 – 15 юли.  Да си зададе въпроса човек – дали зад тези действия не прозира страхът на Корнелия Нинова да се яви в съдебната зала и да отговаря за думите си. Това написа във Фейсбук профила си бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов.

„Следващото заседание е насрочено за есента. Тогава обаче по всяка вероятност г-жа Нинова ще може да се скрие зад депутатския си имунитет, който я предпазва от наказателна отговорност за всички безобразия в Министерството на икономиката и индустрията.

Тъй като вече познавам начина й на действие и очаквах да направи всичко възможно, за да блокира правосъдието, паралелно подготвих и иск по Гражданско-процесуалния кодекс, който днес заведох. В този процес тя няма да може да се скрие зад имунитета си. А след като спечеля делото (защото съм убеден в това), ще даря цялата сума за благотворителност.

С други думи от това дело ще има двоен положителен ефект – наказание за лъжите на г-жа Нинова и подпомагане на деца с двигателни проблеми.

Дано само сме здрави – ние и най-вече ответната страна, защото вчера видяхме, че когато чуят за съдебна отговорност им прилошава.

Най-важното – благодарности на адвокат Полина Велчева, която ме представлява и е доказан боец за справедливост и граждански права (една от многото й каузи бе правната защита на студентите, които бяха бити под колоните на Министерски съвет). Сигурен съм, че с такъв защитник истината скоро ще излезе наяве, колкото и формални причини да измислят, за да отложат правосъдието”, допълва още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече