Намери време: Нинова тайно на помен на баща си

0

На фона на бурната политическа обстановка в страната Корнелия Нинова беше на тайно посещение в родната Мизия, за да почете годишнината от смъртта на баща си Петър през миналата седмица. На 4 юли се навършили 7 години от кончината му, разказват съседи на лидерката на БСП.

Колкото и да е натоварена, Нинова никога не пропускала тъжната за нея дата и намирала време да се отбие до родния си край. Социалистката губи баща си през 2015 г. Той си отишъл след тежко боледуване и дълъг престой в „Пирогов“, където лекарите направили всичко възможно да го върнат към живота. Няколко месеца след това обаче Петър Минков издъхнал. Близки до червената лидерка разкриват, че тя е била изключително близка с баща си и двамата са имали силна връзка. На него доверявала всичките си несгоди и редовно му искала съвети, докато отношенията с майка ѝ били на приливи и отливи. Навремето Нинова много се притеснявала от реакцията на родителите си, когато припознала „синята идея“ и станала протеже на Костов. Спасило я единствено това, че не била по документи член на СДС, иначе баща ѝ щял да вземе мерки, призна преди години самата Нинова.

Родителите на Корнелия са били членове на БКП, а баща ѝ дори е бил партиен секретар в завода за целулоза и хартия в Мизия, заемайки по-високо ниво в партийната йерархия. По професия Петър бил инженер-химик и началник на една от фабриките във въпросния завод. Майката на Нинова пък била лаборант там, но имала само средно образование. Бесепарката е израснала в къща в Мизия, която и досега се обитава от нейната майка Маргарита. Навремето фамилията имала много ниви и земи и всички се трудели на полето дружно – и млади, и стари.

Всъщност Корнелия е родена в селото на баща си – Крушовица, но в родната си къща там не е стъпвала от над 40 години. Напуска я като дете, за да се премести да учи в Мизия, а след това така и не се връща там. Имотът сега бил в окаяно състояние. Обиран е неколкократно, местните разказват, че нямало даже ток, но споделят, че не знаят каква е причината никой от семейството на Нинова да не стъпва там. Малко известно е, че шефката на социалистите има по-голяма сестра Руми, която живее от десетилетия в Англия със семейството си. С нея не са особено близки, като Корнелия дори не беше на сватбата на племенницата си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече