Асен Василев завлякъл архитектка с 28 бона

0

 Архитектката Вихъра Карапетрова аралмира в  социалните мрежи, че финансовият министър в оставка Асен Василев е отказал да й плати 28000 лв. за свършен от нея труд, като дори се обърнала към съда, за да получи сумата, писа „Ретро“.

 За първи път Карапетрова разкрива за проблемите с Василев през май 2021 година.

„И новите министри не обичат да плащат на работилите за тях. Търсят се едни 28 000 лв. от новия министър Асен Василев, ама ги няма. Заради едната почтеност питам. Моля, който ми вярва, да сподели, останалите моля да не хейтят, защото има много факти и подробности от първо лице, които засега не искам да разгласявам“, пише тогава архитектката в своя Фейсбук профил.

 Оказва се, че всъщност Василев й дължал пари за свършен от нея труд по имота му на столичната улица „Чаталджа“, който в последните седмици предизвика серия от скандали, тъй като ортакът на Кирил Петков не го е декларирал в имуществената декларация пред КПКОНПИ.

След като Карапетрова опитала по всяка начин да вземе парите, които Василев й дължал се наложило да се обърне за помощ към съда.

 Осъдихме го с изпълнителен лист още през зимата, преди някой да е чувал за него, но не искаше да си плати. Върна ги месец, след като стана министър“ казва Карапетрова.

Припомняме, че през миналото лято и крупни инвеститори от Дания, бивши съдружници на Асен Василев, хвърлиха бомба, че той ги е измамил, като продал без тяхно знание софтуерен код на китайска компания. Общата им фирма е обявена във фалит от властите във Великобритания, а след изказването им Асен Василев категорично отрече тези твърдения.

 Сред инвеститорите е Мортен Лунд, който казва за Василев:

„Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд пред bTV.

Лунд и останалите съдружници водят дела срещу Василев, но той е категоричен, че ги е  спечелил до едно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече