На 82 години: Майката на Радев влиза в политиката

0

Станка Радева – майката на президента Румен Радев, дейно се включва в политическия живот на местно ниво в родния си край Хасково, пише „Ретро“.

 82-годишната пенсионерка, която живее в село Славяново, редовно ходила на срещи на по кафе в общината в областния град, като имала близки отношения с новата шефка наРИОСВ  Хасково Наталия Пачеманова, около която се разразиха скандали по отношения на прозрачността на конкурса, след който е получила назначението.

 От Славяново до Хасково майката на Радев се придвижвала с автомобила си Mercedes. След смъртта на съпруга си, тя изкара шофьорски курсове на пределна възраст и на 81 година се сдоби с книжка.

Майката на Радев е бивша счетоводителка и се ползва с авторитет сред хората в селото, както и в околията.

В Славяново къде на майтап, къде наистина я кандърдисвали да се кандидатира за кметица на предстоящите местни избори.

Така и така всички ходили да чукат на вратата й да търсят акъл за проблеми на селото, разчитайки, че като майка на президента тя може да им съдейства. Пенсионерката не пропускала нито едно културно събитие, което се провежда в региона, и не се притеснява от медийното внимание към нея,

като винаги е готова да брани сина си от недоброжелателите пред микрофоните на репортерите.

Въпреки че има възможност да се премести да живее при сина си или дъщеря си Лозана в София, майката на Радев продължава да се чувства по-добре в родния си край. Децата й я навестяват през месец, два, в останалото време държи връзка с тях по телефона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече