Ах! Деси Радева с тапия от Камино до Сантяго

2

Свърши пътешествието на първата дама Десислава Радева, която в началото на юни пое по пътя на душите до Сантяго де Компостела. Най-популярният маршрут за пречистване на духа в света бе една от прищевките на президентската половинка, която се впусна в пилигримското приключение с приятелката си от Националната служба за охрана, която измина с Радева 800-те километра до духовното пречистване.

С паспорт като всеки пилигрим и придвижвайки се пеша от Франция, Радева вече има и официален сертификат, какъвто имат всички поклонници, поели по пътя на душите, научи „Уикенд”. С него първата дама ще може да докаже преминаването си по „ел камино”.
На 1 юни първата дама тръгна като истински пилигрим до светилището в Сантяго де Компостела, а в понеделник бе заедно със съпруга си Румен Радев на официално посещение в Черна гора. Така съпругата на президента даде да се разбере, че пътуването вече е приключило. Първата дама от години мечтаела да се отдаде на поклоннически туризъм по най-религиозния маршрут на планетата, като още през 2020 г. Радева показа открит интерес именно към 5-седмичния преход до катедралата „Свети Яков” в Галисия, Испания. Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеш от поклонници, вървели по този път от хилядолетия.


Свещеният път може да се мине пеша, с велосипед или на кон. „Ел камино” е успешно преминат, ако са изминати 100 километра пеша или 200 километра с велосипед или на кон. Маршрутът към олтара на „Свети Яков” не е само един, а пътят „ел камино” е мрежа от трасета, които поклонниците избират да преминат с обща дължина 1500 км.


Първата дама решила категорично да пътува до Сантяго де Компостела, понасяйки всички несгоди на летните горещини и възможната липса на места в хостелите, след като преживяла живота си на лента. Това се случва след мозъчната й операция в столичната болница „Св. Иван Рилски”, където през април миналата година тя бе приета по спешност с аневризми в мозъка. Спасена по чудо, а и прекарала тежък коронавирус преди това, съпругата на държавния глава напълно преосмислила житейското си кредо. Сложи край на хапливите забележки, злостните подмятания по адрес на политически опоненти, а решението й да мине по поклонническия ел камино се затвърдило окончателно, щом прескочила трапа.


Досущ като останалите поклонници, съпругата на държавния глава и приятелката й от НСО спели в общи спални в хостели и вървели пешком до самия край на пилигримството. Заради натоварената програма на Елисавета Толева, която освен като придружителка на Радева в качеството й на вярна дружка, била и охрана по време на пътешествието, младата телохранителка се наложило да си вземе отпуска, за да презареди батериите, научи „Уикенд”. Радева нямала тази възможност и веднага след края на пътешествието застъпила ангажимент като част от делегацията на съпруга си в Черна гора. Ден по-късно първата дама придружи мъжа си и в Народния театър, където заедно изгледаха постановката по романа на Захари Карабашлиев „Опашката”.

2 Коментара
  1. Йолист Чакалов казва

    ТОВА Е ТОЛКОВА ПРОСТАШКО И МАНИЯ НА ЕДНА БОЛНА ШИЗОФРЕНИЧКА- РОМКА ОТ ПЛЪТ И КРЪВ,ТРЪГНАЛА ДА ПОКОРЯВА КАТОЛИЧЕСКАТА РЕЛИКВА И ВЯРА, ДА СПАСЯВА ГРЕШНАТА СИ КУРТИЗАНСКА *ОСАНКА*!….
    ХАРЧАТ СЕ ЕДНИ НАРОДНИ ПАРИ, НО КОЙ ДА КАЖЕ ЗАЩО?…. ВСИЧКИ САСЕ ЮРНАЛИ, ДА ИМ БЛИЖАТ САТАНИНСКИТЕ МАФИОТСКИ ЗАДНИЦИ!…
    СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!

  2. Аня Динева казва

    Ти нормален ли си Чакалов? Ромка била и ако е така теб какво те бърка,расист безподобен? А куртизанка е майка ти,че е родила такъв злобар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече