Ива Митева получава 2 бона бонус за нищо

2

Нито веднъж ексшефката на парламента не се е качила на трибуната да председателства, но въпреки това й дават пари

Зам.-председателката на Народното събрание от „Има такъв народ” Ива Митева е получава 2350 лева бонус всеки месец, без да е свършила работата, за която го взима, нито веднъж. Това разкри отцепникът от групата на Тошко Йорданов Светлин Стоянов, писа Уикенд.

Независимият депутат е поискал официална справка за броя пъти, в които Митева е трябвало да председателства заседание на парламента. Оказало се обаче, че и без документ, всички, следящи прилагането на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, били наясно, че отговорът е ясен: „Нито веднъж”.

Оказва се, че юристката, която бе шефка на законодателния орган по време на кратките му 45-и и 46-и състави, в настоящия не просто не е председателствала, но и не се е появявала на трибуната редом до сегашния депутат №1 Мирослав Иванов или предишния – Никола Минчев.
Така тя е усложнила и удвоила работата на колегите си и е оставила и Кристиан Вигенин, и Муккадес Налбант, и ген.Атанас Атанасов, и Росица Кирова сами да се пържат и да натоварват гласните си струни при заседанията, някои от които – продължили посред нощ.


Въпреки че не изпълнява вменените й функции обаче Митева продължава всеки месец чинно да си получава възнаграждението от 45% повече от редовия депутат. Светлин Стоянов лаконично коментира казуса: „За нас, отцепилите се от ИТН, говори, че сме чакали постове от Слави Трифонов и не сме ги получили. Говори за морал, за загърбване на егото… Вижда се самата тя колко държи на това“.


Люспите от ИТН многократно бяха подложени на атаки от Митева, Йорданов и Станислав Балабанов за това, че трябвало да напуснат изобщо НС, а не да стоят в него като независими избраници. В същото време обаче всеки от тях загуби по около 1500 лева месечно, тъй като нямат право да участват в съставите на постоянните комисии – също даващи бонус към основната депутатска заплата.

2 Коментара
  1. Пепа казва

    Да и преседнат

  2. Маргарита казва

    Ива Митева ще я запомня като Председател на НС, който като такъв /!!/ напуска зала по команда на партийния си лидер, с провалянето на повторното гласуване индексацията на пенсиите, явно по поръчка и с кухи мотиви, и със снимката й в гръб/ и то в кулоарите на Парламента ни !!/- до кръста, може би до където се вижда над трибуната и банките, почти официално, с джемпърче, а надолу с прокъсани дънки:-((. О, да, и с безличието, мънкането и послушанието първоначално , но и с навирения гребен, когато изпълнява поръчка и вече се изживява призвана:_((

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече