Румен Радев купи кола на майка си

0

Кола е купил на майка си президентът Румен Радев, научи „България Днес“. Леля Станка, както я наричат в село Славяново, изкара книжка на 81-годишна възраст и вече радостно пърпори с нова придобивка.

Дали защото майката на Радев се е активизирала след получаването на колата, или по някаква друга причина, но напоследък се появи информация, че леля Станка ще се включва в политиката. Проверка на „България Днес“ установи, че това не е така.

„Майката на президента Румен Радев – леля Станка, няма да влиза в политиката. Не знам откъде това го измислиха в медиите. Тя си живее тук жената, плаща си редовно данъците и с нея е лесно да се общува.“ Това каза пред „България Днес“ кметът на родното село на президента – село Славяново – Митко Трюфенев.

Митко Трюфенев

Митко Трюфенев

Повод за думите му са слуховете, според които 82-годишната Станка Радева имала амбиции да се кандидатира за кметица на предстоящите местни избори. Така и така всички ходели да чукат на вратата й да търсят акъл за проблемите на село, разчитайки, че като майка на президента тя може да им съдейства. Пенсионерката обаче категорично обяснявала, че кметица няма да става. Въпреки това майката на Радев се ползва с авторитет сред хората в Славяново, както и в околията. Тя не пропускала нито едно културно събитие, което се провеждало в региона, и не се притеснявала от медийното внимание към нея, като винаги е в готовност да брани сина си от недоброжелателите пред микрофоните на репортерите.

„Но леля Станка не раздава телефона си наляво и надясно, дори ние го нямаме“, сподели кметът Трюфенев.

82-годишната пенсионерка, която живее в селото, редовно ходела и на срещи по кафе в общината и областния град Хасково. Там тя имала много приятели.

Баба Станка е дейна жена

От Славяново до Хасково майката на Радев се придвижвала със собствен автомобил, марка „Сузуки“, която синът й наскоро подарил.

„Така президентът изпълни мечтата на майка си. Леля Станка много искаше да има собствена кола. Не е нова, малка е, но й върши работа“, разказа кметът.

Допреди да остане вдовица, Станка Радева разчиташе на превоза на съпруга си Георги, но впоследствие й станало трудно да се справя без транспорт и се наложило да изкара шофьорските курсове на пределна възраст. Така 81-годишната майката на държавния глава се сдоби с книжка. Благодарение на автомобила, който Румен Радев й подарил, ежедневието на леля Станака станало много по-леко и вече можела да отскача да пазарува и да се среща с приятели.

„В нашето село има проблеми с транспорта като в повечето села в България, затова на хората с автомобил им е по-лесно. Всичко си имаме, но вода понякога нямаме през август. Сега открихме нов кладенец, който ще ползваме, за да се справим с безводието“, сподели още Трюфенев. Според него хората в селото предпочитат да гласуват и по двата начина – и с хартиена бюлетина, и с машина.

„Ние си имаме интернет в селото, така че дай Боже скоро да може всички хора да гласуват и с компютрите си от вкъщи. Това ще е най-справедливият и труден за фалшифициране начин“, сподели кметът, който в момента се опитва да прекъсне кражбите в селото. „С другото някак се справяме“, казва Трюфенев.

Относно слуховете, които чете за президентското семейство, той е категоричен, че никой не дава ухо на тях в селото.

„Възмущаваме се, като пишат неверни неща за тях. Нашето село никога няма да има друг президент и ние си го защитаваме и обичаме човека. Най се дразним, като напишат, че втората жена на Румен Радев Десислава не се разбира с майка му Станка. Ами няма такова нещо, не знам защо се пише и спекулира с това“, чуди се първенецът в селото.

Деси и Радев са хубава двойка

Деси и Радев са хубава двойка

Самата Станка Радева не обръщала внимание на клюките и слуховете. Тя не е променила начина си на живот, въпреки че наследникът й е президент. Въпреки че има възможността да се премести и да живее при сина или дъщеря си Лозана в София, Станка се чувства по-добре в родния си край. Децата й я навестяват често, а в останалото време държи връзка с тях по телефона. От две години насам Станка ползва и модерните технологии, в това число и социалната мрежа фейсбук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече