Баджанаците Радев и Свиленски в люта война

0

Силно напрежение от години тлее между баджанаците Румен Радев и Георги Свиленски, които изпаднаха в куриозна ситуация при връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Президентът и председателят на ПГ на БСП си разменяха конфузни погледи по време на първата им лична среща, а треперещият Свиленски на два пъти едва не изпусна папката от ръцете си, писа „Ретро“.

Бившият и настоящият мъж на първата дама Десислава Радева се отбягват публично от години, а запознати твърдят, че любопитната сцена, досущ като от латиносериал, била режисирана от Корнелия Нинова като отмъщение към Румен Радев, с когото от известно време насам никак не са в топли отношения. Социалисти коментират, че лидерката на БСП искала да уязви президента, като го изправи очи в очи с първия съпруг на жена му и го постави в неудобна ситуация двамата да трябва да разговарят и да се ръкуват пред десетки камери. Досега Радев и Свиленски са си разменяли реплики само задочно и чрез медиите, а бесепарят не е присъствал на връчването на мандатите на левицата в президентството. Справка показва, че след изборите през април и юли миналата година Нинова лично е взела папката от ръцете на Радев, а нейната дясна ръка Георги Свиленски дори не я е придружавал в залата.

От скандалната сцена унизена се почувствала и самата Десислава Радева, издават хора от обкръжението на първата дама. Тя е разведена с Георги Свиленски от 2003 г. насам. Двамата имат един общ син – Страхил, който завърши университет в Америка през 2020 г. Дори на дипломирането му с бившия ѝ мъж, с когото не са останали приятели след развода, не се събраха заедно. Нито един от двама им досега не си е позволявал да сподели публично каква е била причината за тяхната раздяла, но в едно от малкото си лични интервюта Свиленски призна, че сам е избрал да се разграничи от бившата си жена и нейния втори съпруг. „Сигурно млад човек, когато се влюбва, обича достатъчно, за да се ожени, да има дете, семейство, така че е било в рамките на нормите, които позволява животът“, споделя още социалистът, разкривайки, че е бил силно влюбен в Десислава, но дали е било взаимно, не става ясно.

Когато през 2016 г. по време на първата предизборна кампания на генерала за президентския пост гръмна новината, че Деси е новата жена до Румен Радев, който малко преди това се разведе с майката на децата си Гинка, Свиленски също даде ясен знак, че не мели брашно нито с бившата си, нито с баджанака си. „Приключил съм отношенията си с нея преди 13 години и оттогава това за мен е минало. Оттогава са минали достатъчно години, за да не ме интересуват сега нейните последващи връзки и отношения. Не знаех обаче, че имат отношения на висшестоящ и подчинен и че това е в разрез с устава в армията. Ето това ме изненада, но пък не мога да коментирам личния живот на други хора, защото само те си знаят причините и мотивите за действията си“, коментира тогава сурово Свиленски.

Той изрази и несъгласието си в медийното пространство да бъдат разпространявани снимки на сина му заедно с Радев, като дори обяви, че кадърът, на който Румен и Деси позират с всичките си деца и бе пуснат лично от тях, бил монтаж.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече