Ето ги родителите богаташи на Лена Бориславова (Снимка)  

0

Заможно е семейството на фаворитката на Кирил Петков Лена Бориславова. Бащата на напористата брюнетка върти крупен бизнес в София, докато щерка му живее в апартамент на кредит.
Здравко Ананиев е собственик на две изцяло негови фирми – „МЛ-92“ ЕООД и „МЛ-98” ЕООД, чиито заглавия са съставени от инициалите на имената на двете му щерки Лена и Маргарита.

Според документите в Търговския регистър от първата си фирма бащата на Бориславова е изкарал 777 хиляди лева нетни приходи от продажби за 2018 г., откогато датира последният му публичен финансов отчет. Въпросното дружество се занимава с търговия с различни медицински консумативи, а офисът се намира на столичната ул. „Георг Вашингтон“. Другата фирма – „МЛ-98“, занимаваща се със сходна дейност, има по-оскъдни приходи от едва 9 хиляди лева за 2018 г., сочи финансовият ѝ отчет.

Здравко е съдружник и в известен софийски дентален център, който предлага услуги като рентгенова и образна диагностика, извънболнично дентално лечение, консултации, мерки за укрепване и опазване на денталното здраве и други все скъпи медицински услуги, от които също прибирал солидни печалби ежемесечно. Той участва и в управлението на медико-диагностична лаборатория на територията на град Сливен с още трима души, от която получава допълнителни финансови инжекции.
Оказва се, че благодарение на бизнес нишата, която е избрал, таткото на Лена е близък приятел с доста лекари и стоматолози не само от България, а и от Европа, където често участва в различни конференции. На тях той е придружаван от своята съпруга, която обаче предпочита анонимността и не показва личния си живот в социалните мрежи. За майката на Лена е известно единствено, че работи в сферата на човешките ресурси.

Впечатление прави, че таткото на Бориславова няма снимки във фейсбук с нито една от двете си щерки и по нищо не личи, че подкрепя политическата кариера на Лена, както например прави бащата на Кирил Петков, който непрекъснато залива социалните мрежи с публикации в негова защита. Здравко обаче финансирал щедро образованието на децата си. Докато Лена е завършила „Право“ в Софийския университет, а после е специализирала в „Харвард“, сестра ѝ Маргарита е дипломиран лекар. Тя е учила за анестезиолог в Медицинския университет в София, после е работила в „Пирогов“ и в „Токуда“, а от година насам живее и се труди в болница в покрайнините на френската столица Париж срещу заплата от няколко хиляди евро.

Маргарита не е семейна, няма и годеник. Въпреки че сестра ѝ Лена твърди, че е щастливо сгодена от 2014 г. насам за колегата си от ПП Мирослав Иванов, очевидно родителите ѝ не са съвсем наясно с тяхната връзка. Показателен за това е фактът, че баща ѝ не е приятел със своя кандидат-зет в социалните мрежи, което събужда коментари дали изобщо го познава и ако да – в добри отношения ли са Иванов и Лена с родителите ѝ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече