Патрашкова осъди Слави Трифонов за 50 бона и на втора инстанция

0

Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция делото, което му заведе Кристина Патрашкова. Журналистката потърси правата си в съда далеч преди Трифонов да афишира намеренията си да създаде партия и да участва активно в политическия живот у нас.

Патрашкова спечели, след като в „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви дълго време беше обиждана и унижавана, включително и с долнопробни скечове на сексуална основа. През 2021 година Софийският градски съд прецени, че тя е претърпяла неимуществени вреди в размер на 25 000 лева, припомня „Филтър“. Патрашкова е главен редактор на изданието.

Последваха две жалби. Първата е от адвоката на Патрашкова – известната юристка Екатерина Димитрова, която обжалва неуважената част от частичния иск в размер на 50 000 лева (при пълен размер от 300 000 лева).

Адвокатите на Трифонов пък обжалваха въобще решението с мотива, че това били скечове и не следвало щцата да е претърпяла вреди. В крайна сметка втората инстанция – Софийският Апелативен съд уважи искането на адвокат Екатерина Димитрова и осъди „Седем-осми“ АД да заплати 50 хил. лева. С разходите и лихвите по делото сумата ще набъбне на над 65 хиляди лева, изчисляват запознати със съдебните дела.

„Радвам се, че правото възтържествува – коментира събитията Кристина Патрашкова, която научи за съдебната победа навръх рождения си ден.

Възнамерявам голямата част от сумата да даря на фондацията на името на моя баща професор Тодор Патрашков.

Всяка година фондацията награждава лекари от Военномедицинска академия. Смятам, че е много важно да бъдат поощрявани добрите практики в медицината. Днес и хората, и обществото са болни, и всякакви подобни каузи могат да са от обществена полза.

Специално искам да благодаря на адвокат Екатерина Димитрова за това, че прие присърце това дело. В случая беше важно да се покаже, че в XXI век една жена не може да бъде подлагана на подобен систематичен тормоз.“

Съвсем наскоро името на Екатерина Димитрова се завъртя в мейнстрийма като възможен служебен министър на правосъдието в задаващия се служебен кабинет. Два пъти тя е избирана за адвокат на годината и два пъти за адвокат №1 в медиите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече