Асен Василев удари по касичката на ГЕРБ и ДПС в Пловдив

2

Тежък удар получи негласната коалиция ДПС – ГЕРБ, която управлява в Пловдив. Вицепремиерът Асен Василев, който напоследък често Се заседява в региона, е разпоредил финансова проверка на няколко ключови обекта под тепетата. За тях се смята, че са най-големите партийни каси в Пловдив,  писа „Галерия“.

 Най-тлъстата от тях се очертава стадионът на Ботев. По първоначални изчисления между 10 и 15 милиона лева са потънали в нечии джобове покрай строежа, маскиран благородно като грижа за спорта.

АДФИ  вече рови документите на 7 обекта захранвани с общински, държавни, европейски пари и от банков заем, отново гарантирано от кмета на ГЕРБ – Здравко Димитров.

Цената на стадион Ботев е договорена на 43 657 605 лв. без ДДС след проведено пазарно проучване. Към момента на възлагане на поръчката, спечелена от консорциум ДЗЗД „Колежа“  с водещ партньор строителната компания ПИМК , за строителството бяха осигурени 25 милиона лева субсидия от държавния бюджет. Още 12 милиона лева от бъдещия заем, който общината възнамерява да тегли, са определени за стадиона. Други три милиона вече са гласувани от общинския бюджет. Все още не е ясно откъде ще се намерят парите за дофинансирането на обекта. Най-важното е, че срещу тези милиони стадион Христо Ботев е безкрайно далеч от завършване. А строителите от ГЕРБ и ДПС искат нови и нови пари, че все нещо не достигало  или поскъпвало.

 Реконструкцията на стадион Локомотив също започна с отпуснати държавни пари в размер на 12 милиона лева, още толкова са обещани от кредит. Но там поне работата напредва и се вижда с просто око.

В същото време градът настръхна срещу управляващите, защото не протегнаха ръка за отпускането от държавата пари за дълго чакания ремонт на хуманитарната гимназия. Само защото парите – близо 3 милиона лева, идват от правителството. В крайна сметка поне районният кмет Стаменов се вразуми и обеща да намери начин за изготвяне на обществена поръчка.

 Пловдивчани са възмутени и от още един ремонт на стойност 4,6 милиона лева. Той засяга улицата зад хотела на депутата и бивш кмет Иван Тотев. Участъкът е от 600 метра,  но е оценен като по-важен от ремонта на водопровода на цялото село Белащица, който за капак е по-евтин.

2 Коментара
  1. Йолист Чакалов казва

    ЕДИН КОВАРЕН ДОКАЗАН МОШЕНИК,ИНСТАЛИРАН ОТ НЕКАДЪРНИКА РУМЕН РАДЕВ!

  2. Йолист Чакалов казва

    Оказа се ,че е и без диплома за висше образование?
    Тарикат който заедно със Кирил Петков ограбиха държавата!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече