БСП на нож с Фандъкова заради парк „Славия“, който се превърна в джунгла

0

„Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на парк „Славия“ е скандална.“

Това коментира общинският съветник от левицата ген. Иван Мечков. Коментарът му е по повод дългогодишното бездействие на Столична община по отношение на проблема със стопанисването на парка в район Овча купел. На 30 юни 2022 година изтече срокът, в който назначената от Йорданка Фандъкова комисия с председател Анатоли Илиев трябваше да предложи варианти за решаване на този казус. Такива до момента няма.

„Парк „Славия“ трябва да бъде върнат на столичани. В момента той е собственост на ПФК „Славия“, който не полага никакви грижи, за да го поддържа. В следствие на това

паркът се е превърнал в джунгла- свърталище на клошари, бездомни кучета и змии

обясни генерал Мечков. 34% от собствеността на дружеството ПФК „Славия“ са на Столична община. В  Търговския регистър като неин представител фигурира името на Йорданка Фандъкова, уточнява още червеният общинар.

„Общината цели 13 години не взима нито наем, нито концесионни такси и на  практика губи торби с пари. Кой е този хазяин, който ще пусне безплатно в апартамента си наематели, няма да си търси парите с години, а в същото време наемателите не поддържат и рушат имота му“, възмущават се пред „Галерия“ общински съветници от левицата.

 Оплакванията за отвратителните условия в парк „Славия“ във Фейсбук групата на район Красно село са от години. Проблемът е особено осезаем след мач, когато зелената площи около стадиона на най-стария столичен клуб се превръщат в бунище.

Бирени бутилки, опаковки от храна разбити алеи. Откривани са дори празни блистери от психотропни лекарства. Кошчета за боклук практически липсват. Дори клоните на дърветата не се подрязват редовно, а  това създава предпоставки за инциденти.  А да минеш от там през тъмната част от денонощието направо е зловещо и опасно. Гражданите са писали стотици жалби до Столична община и до местното кметство, но проблемите си остават.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече