След провала на сина си:  Бащата на Кирил Петков напусна страната

1

Бащата на бившия премиер Кирил Петков – Петко, е напуснал пределите на България малко след като сина му сдаде властта. Петко сам се похвалил, че е заминал за съседна Румъния, но не с работна цел, а за развлечение, писа „Ретро“.

 Таткото на Кирил обикалят всички знакови забележителностите на северната ни съседка, но да издава в чия компания е по време на ваканцията. От началото на лятото до преди да забегне в чужбина, Петко дежуреше в морския имот на фамилията, който се намира на първа линия в близост до плажа Корал край Лозенец. Там той посрещаше всеки уикенд сина, снахата и внуците. Петков старши не смееше да мръдне извън България, защото беше зает да забрани единствения си наследник от критиците му в студията на всички телевизии. След политическия му провал обаче заминал на заслужена почивка, като приятелите му го закачат, че е на романтична ваканция.

Всъщност семейният статут на Петко Петков е неясен от години. С жена му Венета, майката на бившия премиер, отдавна живеят разделени. След прибирането на баща и син Петкови преди десетина години от Канада у нас, тя решила да не ги последва. Венета се пенсионира в началото на  2022 година, но и това не се оказало причина, която да я завърне в родината. До ден днешен тя продължава да пребивава в Канада. Двамата с мъжа й  от много време насам не споделят един покрив дори когато майката на Кирил си идва за кратко у нас, но продължават да се водят женени, макар и само на документи.

1 Коментар
  1. зиьи казва

    Да не се връща тоя боклук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече