Безобразия: Нинова сменила ръководствата на 90% от държавните фирми, назначила и синът на Масларова

0

Бившият директор на „Кинтекс” ЕАД Александър Михайлов излезе с нова порция информация относно проблеми, които Корнелия Нинова по думите му е оставила в „тежко наследство” на Министерство на икономиката.

Едното са безобразните назначения в последните 6-7 месеца.

„Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на икономиката. Последното беше уволнението на шефа на НИТИ в Казанлък, на негово място сложи г-жа Друмева от БСП. Другият човек в борда, който Нинова назначава се твърди, че е син на Емилия Масларова. Не може такова безпринципно кадруване”, обяви той в студиото на Нова телевизия.

Като друг проблем той очерта следното:

„В последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро. Това е безобразие. Търговията с оръжие е законен бизнес. Заради забавата цените са се вдигнали и се е увеличила производствената цена и така се е изяла печалбата за българските произодители.Така е 0:0”, заяви Михайлов.

Според бившия шеф на „Кинтекс” Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша.

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов обаче, ако той издаде разрешения за износ на оръжия, Нинова ще е „първата, която ще излезе и ще каже: „Ето, служебното правителство разрешава износ на оръжия за Украйна през трети страни! – сякаш тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика „Дръжте крадеца”, подчерта бившият шеф на „Кинтекс”.

Той призова министър Стоянов да подпише разрешителните за износ на това оръжие, тъй като това е напълно законен бизнес и няма никакви национални или международни ограничения за доставки на оръжия, включително и към Украйна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече