Радев – двойник на Бай Тошо и по вид, и по правене на абдал пред Великите сили

0

Ако през 2016 година ще се говореше под сурдинка, че Румен Радев е досущ на външен вид като Тодор Живков. И за да не си помисли някой, че са баща и син, то днес явно прилика между двамата „първи“ все повече се набива на очи – въздълъг нос, плешивото теме, леко присвитите очички, че и трапчинката на брадичката.

Двамата само по бой се различават – Радев е по-високо, но пък това може да се обясни с акселерацията. „Тодор Живков беше патриот, освен че развиваше държавата ни, той много умело успяваше да убеди Русия да ни пуска нефт, пари и ресурси. Няма друг такъв държавник досега“, величае бившето партийно величие генералът.

Току-виж новото му служебно правителство затоплило връзките с Русия, опасно вледенени от кабинета на Кирил Петков в коалиция с Корнелия Нинова.

Позиционирайки се твърдо срещу енергийната политика на продължаваме промяната, Радев е на път досущ като патрона си, да направи ясен избор и този избор ще е в полза на Русия. Нищо, че доскоро ни убеждаваше какъв голям натовец е.

Живков беше пръв приятел на СССР и най-верен лакей на Москва, но това не му пречеше да се прави на абдал, когато и където трябва. През 1960 година по инициатива на Никита Хрусчов, Живков заминава заедно с няколкодруги източноевропейски лидери за САЩ, за да участва в работата на сесията на ООН и пребивава там близо месец. Посещава заводи за обработка на храни, цъка пред напредъка на американската индустрия, впечатлен е от огромните хотели и Атлантик Сити.

В американските си интервюта Живков отрича България да е марионетка на СССР. „Марионетка ли? Това не е вярно! – казва той пред журналист от „Вашингтон поуст“. Това е голяма клевета“.

Съвецкият съюз ни помага да изградим независима икономика, е категоричен Живков.

Било, каквото било, а нас отново ни чака буря, пак трябва да се снишаваме между Кремъл и Запада. А на 5 август се навършиха 24 години от смъртта на Тато.

Източник: в. „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече