Весела Лечева спря скандален търг на Руди Гела за апетитен имот в София

0

Новият спортен министър Весела Лечева е спряла скандален търг за един от най-апетитните спортни имоти в София –  базата на „Червено знаме“.

Буквално в последните часове на кабинета Петков спортният министър Радостин Василев – Руди Гела е пуснал на своя глава въпросният търг. Официално той бил за  промяна на структурата и подобряване на базата.

От спортни клубове на ЦСКА обаче съзрели нови опит за строителство върху някога модерната база. Затова шефът на спортния клуб на армейците Георги Калчев и волейболната легенда Сашо Попов си уредили среща при Лечева. Те я запознали с проблема, като се оплакали, че някой пак иска да строи бизнес сгради на едно от най-хубавите места в София.

Лечева наредила търга да бъде спрян, съобщава източник на „Галерия“, тъй като и тя също видяла доста смущаващи факти.

Тепърва спортният министър ще се запознава с темата, тъй като всички федерации чукат на вратата с оплакване от управлението на Руди.

Базата на ЦСКА се руши умишлено от години, тъй като бе харесана за строителство от известен бизнес кръг с животински прякор.

Тя трябваше да бъде приватизирана и на  нейно място да се вдигнат бизнес сгради с хотел.

Басейнът хлопна врати при министър Свилен Нейков от първия кабинет на ГЕРБ, а разрухата продължи при наследника му Красен Кралев. Единствено краят на управлението на Борисов спаси спортната база, която подслонява не само волейбола, но и няколко вида спорт.

Куриозно е, че Радостин Василев беше атакуван заради „Червено знаме“ точно от Красен Кралев.

„Отделен бе един милион лева за проектиране на възстановяването на басейн „Червено знаме“, въпреки категоричните мнения на експерти в тази сфера, че комплексът във вида си от 1986 година не може да функционира и е неефективен. Или още средства за усвояване от правилните хора“, написа Кралев от името на Радостин Василев, в който го обвини в далавери за още десетки милиони левове.

Сега бакиите трябва да оправя Лечева, която всъщност стартира строителството на зала „Арена Армеец“. Припомняме, че тя също се намира на територията на бившия комплекс „Червено знаме“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече