Военният министър – Митко Есемеса, живее „сиромашки“ с учителка

0

Най-довереният човек на президента Румен Радев Димитър Стоянов, очаквано се сдоби с министерско кресло в новия служебен кабинет на държавния глава, писа „Ретро“.

 Настоящият военен министър е в епицентъра на почти всички скандали около Дондуков 2, но за личния му живот не се знае почти нищо.

Всъщност Стоянов е щастливо женен за учителката Марияна, която в момента е директор на столичното 199 ОУ „Свети Апостол Йоан Богослов“, в столичния квартал „Левски Г“  в София.

Пловдивчанката е и младежката любов на Димитър, двамата с нея имат единствен син, който понастоящем е студент.

Впечатление прави, че Димитър и Марияна живеят кажи-речи сиромашки, ако се вземе под внимание имотното състояние на бившия секретар на Радев декларирано пред КПКОНПИ.  Той и съпругата му не притежават абсолютно никакво движимо или недвижимо имущество, дори парче земя в затънтено село. Единственото, с което разполагат са лични банкови влогове, като този на Марияна е в размер на 50 000 лв., докато мъжът й държи в банка 34 бона.

 Новият министър на отбраната в продължение на шест години бе дясната ръка на президента и главен секретар на Дондуков 2. В последната година неофициално изпълняваше длъжността шеф на кабинета на президента.

Радев и Стоянов са заедно от дълги години, още от авиобаза „Граф Игнатиево“. И двамата са ВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, макар и в различни випуски.

Димитър Стоянов нашумя в публичното пространство и като Митко Есемеса. Причината бе избухналия скандал през януари 2020 година, когато прокуратурата публикува записи от срс-та по разследване злоупотреби с договор за армията.

От тях става ясно, че президентът си говори с шефа на ВВС ген. -майор Цанко Стойков. В него  двамата обсъждат как  да се отговори на питане от КПКОНПИ във връзка с проверка за НАЗНАЧАВАНЕТО НА Десислава Генчева, сега Радева за пиар на ВВС.  От репликите се разбира, че не трябва да дават всички документи веднага.

В разговора Радев казва: „Хайде Чуйте се с Митко“. Митко всъщност е Димитър Стоянов.

 По това време главният прокурор Иван Гешев казва, че е получил смс от Димитър Стоянов с настояване да се видят заради предстоящото експулсиране на двама руски дипломати, уличени в шпионаж.

По-късно Стоянов призна че той е Митко Есемеса, откъдето тръгна и прякорът му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече