Живи да ги ожалиш: Радев и ген. Деси останаха без имоти и коли

0

Румен Радев и съпругата му Десислава са останали напълно безимотни, след като са се отървали от цялото си движимо и недвижимо имущество. Ако им се наложи да напуснат луксозната вила в резиденция „Бояна“, където вече втори мандат се ширят, няма да имат покрив над главите си, писа „Ретро“.

Доскоро Радев притежаваше половината от просторния семеен апартамент с бившата му жена Гинка, който двамата си купуват още през 2010 г., когато бракът им е цъфтящ и стабилен и фаталната Десислава все още не се е появила в живота им. Тогава апартаментът в тих столичен квартал, простиращ се на 143 квадрата, Румен и Гинка записват и на двама им, плащайки над 168 хиляди лева за него. След развода първоначално президентът не искал да се отказва от дела си в жилището, но впоследствие преценил, че ще е по-до6ре да го прехвърли на децата си от първата си съпруга – Дарина и Георги, които продължават да живеят в същия имот заедно с майка си и до днес

От своя страна втората му жена Десислава също е бездомна, поне по документи. Преди години тя и майка й са имали двуетажна къща с голям двор в бургаското село Банево, която продават, за да си купят апартамент в центъра на София, в близост до ул. Раковски, който понастоящем е собственост единствено на нейната майка. Докато била необвързана и вече разведена с бащата на сина си Геарги Свиленски, Деси живеела под един покрив с майка си и детето, но когато пламнала искрата между нея и Радев, се изнесла с него на квартира. Жилището й в бургаския квартал Славейков, откъдето е всъщност родом, пък било продадено на нови собственици още в студентските й години. Родната къща на президента в хасковското село Славяново пък се водела по документи само на родителите му. След смъртта на баща му Георги майка му Станка наследила цялата къща, в която живее и днес.

Държавният глава доскоро беше собственик на евтин лек автомобил, който обаче вече не притежава. Става дума за ситроен С5, закупен през далечната 2014 г. за едва 3300 лева. Откакто обаче Радев ползва луксозните бронирани автомобили за стотици хиляди левове на НСО, явно е сметнал, че не му е нужна лична кола, и се е разделил с таратайката срещу символична сума. Жена му Десислава, която уж твърдеше, че не шофира, също за кратко беше собственичка на автомобил шкода, който си купи през 2018 г. за 7 бона, като тогава сподели, че за покупката е взела средства от семейния им бюджет с Радев. Явно първата дама е осъзнала, че не й необходима лична кола при наличието на автопарка, шофьорите и охранителите на НСО, които са на нейно разположение 24 часа в денонощието, защото към днешна дата шкодата вече не се води нейна собственост.

Президентът и жена му предпочитат да трупат спестяванията си в банкови сметки и напоследък не влагат в никакво имущество – движимо и недвижимо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече