С народни пари: НСО продължава да пази Киро дори и на плажа

0

Кирил Петков и семейството му ще бъдат охранявани от НСО в продължение на още година, макар времето му като премиер да изтече, писа „Ретро“.

По закон бившите министър-председатели и техните роднини трябва да бъдат пазени от службите 12 месеца след излизането им от властта. Те нямат право да откажат да бъдат охранявани, което означава, че служителите на НСО ще продължават да бдят над тях, независимо къде се намират, както и да ги возят със служебните бронирани лимузини и джипове. Гардовете ще са неотлъчно до семейство Петкови и на плажовете край Лозенец, където до края на август фамилията ще почива активно. Че им предстои дълга ваканция, разкри бившата премиерша. Канадката Линда потвърди, че с Кирил и децата се изнасят на морето, обявявайки, че сладкарницата й в София затваря врати. Заведението, в което Петкова приготвя скъпи безглутенови торти и сладкиши, хлопна кепенци и няма да посреща клиенти.

Линда по-рядко се вясваше на работа. Контролираше работници само по телефона, защото не искаше да ходи на място, понеже много от посетителите не идвали, за да си купят торта, а да й задават неудобни лични и политически въпроси. Иначе продажбите й в последната година със сигурност драстично са се повишили, щом може да си позволи да плаща заплати на помощници. Докато Петкови се припичат на любимия си плаж Корал край Лозенец, където имат и лична морска хасиенда, апартаментът им на столичната yл. „Цар Шишман“ също ще продължи да се охранява за сметка на народа. Гневни техни съкварталци споделиха преди дни, че патрулката, която беше инсталирана на няколко метра от кооперацията им по време на премиерския мандат на Кирил, за да следи за реда наоколо и да ги варди, продължава да бъде на стража там. Дори в тяхно отсъствие жилището им се пази от набези, но денонощното присъствие на полиция дразнело съседите. Патрулките пърпорели денонощно, замърсявали въздуха  и създавали суматоха с паркирането, което и бездруго е огромен проблем в центъра на столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече