Папараци разкриха новата бърлога за тайни срещи на Кирил Петков (Снимки)

0

Разкрита е новата тайна бърлога на Кирил Петков, след като завинаги освободи премиерския кабинет в Министерски съвет!

Сваленият с вот на недоверие харвардски тарикат се среща с другите тарикати от шайката си – семейство Лорер и Асен Василев, на столичната улица „Чаталджа“, номер 3, където се помещава огромният палат на доскорошния вицепремиер и министър на финансите, видяха папараците на ПИК. 

Четиримата съзаклятници имаха среща на посочения адрес вчера. Там Просто Киро довтаса вече не с кортежа си от мощни джипове на НСО, с които се движеше през толкова краткия си премиерски престой, а с Ауди А шестица.

Направи впечатление, че Националната служба за охрана изглежда е коригирала и бройката на служителите си, зачислени към Петков. По закон бившите министър-председатели и техните роднини трябва да бъдат пазени от службите 12 месеца след излизането им от властта.

На тайната му среща на „Чаталджа“ 3 обаче Киро бе придружен само от двама души – шофьор и още един охранител. Същият изпълни твърде отговорна задача, свързана с опазването на националната сигурност – отвори и затвори вратата на аудито за примадоната Петков, зает в този момент да върти схеми по телефона си.

В същото време изплуваха любопитни подробности около собствеността на тайната бърлога на харвардите. Знае се, че в четириетажния луксозен палат от около една година живее Асен Василев. Имотът обаче не е обявен от бившия вицепремиер пред КПКОНПИ, като за сметка на това в деклерацията си за имущество и интереси той е посочил само апартамент от 54 квадрата в София, придобит през 2016 г. за 58 572 лева.

Справки в Агенцията по вписванията най-накрая осветли, макар и отчасти, чия е собствеността на мраморната къща, в която вождовете на променкаджиите коват в момента предизборните си стратетии и шашми.

204 квадратни метра от сградата на „Чаталджа“ е притежания на ексминистъра на иновациите и растежа Даниел Лорер и съпругата му Виолета, която бе шеф на кабинета на семейния им другар Асен. Семейството се е сдобило с офис от основана от Василев фирма.

Видно от имуществените им декларации покупката е станала на цена 351 950 лв. За година на придобиване е посочена 2021-ва, но справка в Имотния регистър сочи, че офисът е придобит на 6-ти април тази година от фирма „СТВ Консълтинг“. Тя е създадена през юли 2012 г. от ексфинансовия министър Асен Василев, разкрива сайтът „Актуално“. През май месец 2021 година, когато той става част от служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, дружеството бива прехвърлено на 54-годишния Марио Сотиров.

За купувач е вписан Даниел Лорер, но по силата на брака им Виолета Лорер е с 50% собственост върху него.   

Офисът на „Чаталджа“ е поредният в имотната империя на бившия министър на иновациите. В декларацията му пред КПКОНПИ от 2021 г. бяха записани 36 позиции на притежавани недвижими имоти, сред които дялове от 2 магазина, 7 апартамента и 4 вили във Варна, 2 апартамента в София, парцели в Кранево, ниви в селата Бистрица и Варвара. Тогава е направен и предварителният договор за покупко-продажба на офиса в София, който тази година е реално придобит. Като източник на средства са посочили заем и спестявания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече