Президентът Радев къта 140 хил. на влог

0

Състояние от близо 140 хил. лв. държи на влог президентът Румен Радев. Това показва неговата декларация за доходите пред Антикорупционната комисия. В документа Радев е обявил, че притежава банков влог от 135 500 лв., пише „Минаха години“. Държавният глава е посочил, че има налични 5000 лв., а за съпругата си Десислава – 2000.

Радев е отбелязал, че за година е взел чисто от заплата 173 107 лв., а съпругата му – 10 537 лв. Освен това президентът разполага с кредитна карта с 10 хил. лв., има и вложения в пенсионни фондове за 11 хил. лв.

Радев далеч не е най-богатият мъж във властта, става ясно от декларацията му, каквато всички българи на държавни постове са длъжни да подават пред КПКОНПИ. Бившият транспортен министър Николай Събев бие всички рекорди от целия кабинет на Кирил Петков. За последната една година той е купил 5 апартамента и 3 вили в Созопол, където цените на имотите гонят тези в София. Събев се е сдобил и с два парцела в София. Сделките са му излезли над 3 млн. лв.

Освен за имоти, той се е охарчил и за покупка на осем мотоциклета и две коли, едната от тях – джип за над 300 бона. Въпреки огромните разходи, Събев успял да запази по сметки в банки 15 млн. лв. Той притежава и имот в Испания.

Спестовна се оказа и бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова, която за година натрупва над 100 хил. лв. и валута по влогове.

Състоятелният бивш вътрешен министър Бойко Рашков, който преди влизането си във властта беше обявил 19 имота, сега е инвестирал близо 600 хил. лв. за облигации в ниско рискови фондове.

За 2021 г. бившият премиер Кирил Петков е декларирал 35 634 лв. доходи от заплата и още 59 214 от трудови доходи извън тези от заеманата длъжност. Над един милион са влоговете му в различна валута.

Без да си е купил нищо си тръгва от властта вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. Той има спестени 65 хил. лв от заплати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече