Апаши плашат майката на Радев

0

Крадци вършеят непрестанно в родното село на президента Румен Радев от няколко месеца насам, ожали се кметът на Славяново Митко Трюфенев.

Серията от обири са подплашили местните, които са предприели крути мерки, за да предпазят собствеността си. Основна апашите атакували имотите на самотни възрастни хора, които не могат да се защитят, писа „Ретро“.

Майката на държавния глава също пребивава сама във фамилната къща в хасковското село Славяново, след като мъжът й Георги се спомина преди 2 години. Макар да не е потърпевша от кражбите, 82-годишната пенсионерка Станка се притеснявала, че може и на нея да не и се размине и стояла непрекъснато под ключ. В кметството  всеки ден ходили ужилени хора да се жалват на кмета, който прави всичко по силите си да хване злосторниците и кражбите да секнат, но за момента акциите му съвместно с органите на реда не дават резултат.

Повечето от жителите живеели скромно и не могат да си позволят да си сложат СОТ, за който да плащат месечен абонамент.

Самата Станка не ползвала подобна услуга и се предпазвала по стандартните методи. Държала всички врати заключени проверявала по няколко пъти бравите преди да излезе навън или да си легне.

Животът в родното село на президента не е съвсем уреден и проблемите за обитателите му се нижат един след друг. Безводието през летните месеци предизвиква сериозно негодуване сред местните. Проблеми имало и с транспортните връзки, а автобус дотам отдавна не ходи. В последните години жителите на Славяново се отказват от имотите си и ги пускат за продан. Цените вървят от 20 до 50 000 лв. в зависимост от квадратурата и състоянието им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече