Ще дава ли спортният министър от служебното правителство Лечева лицензи по партийна линия?

0

Превиши ли служебните си правомощия служебният министър на спорта Весела Лечева, като показа предпочитания към шахматна федерация-кандидат за лиценз?

Към настоящия момент в Министерството на младежта и спорта тече процедура по издаване на лиценз на национална шахматна федерация. Пет федерации са кандидатствали за получаването му, а една от тях е ръководената от екс депутата от БСП Васил Антонов, с когото министър Лечева бе основна опозиция във вътрешнопартийните борби за свалянето на Корнелия Нинова от  председателския пост на партията.

Вчера министър Лечева е приела и поздравила за успеха на шахматната олимпиада момичетата от националния отбор на България. От публикуваните снимки из интернет пространството ясно се вижда, че служебният спортен министър връчва плакети на олимпийките, които са от името на г-н Васил Антонов. Редно ли е действащ министър да показва видимите си пристрастия към председателя на „Българската федерация по шахмат 2022” и то в момент, в който ще бъде издаден спортния лиценз. 

Задаваме следните въпроси:

  1. В качеството си на какви са поканени на тази среща – Председателят на едната от федерациите-кандидатки за лиценз БФШ 2022 г-н Антонов и членът на УС на същата федерация г-жa Петкова? Г-жа Лечева не показва ли предпочитания към една от федерациите от кандидатите за лиценз. Допустимо ли е това? А законно ли е?
  2. Като какво официално лице г-н Антонов е раздавал награди пред г-жа Лечева в сградата на ММС. Нима г-жа Лечева вече е определила и дала националния лиценз на БФШ 2022, преди изтичането на процедурата за лицензиране???
  3. Като какъв е присъствал на тази среща собственика на агенцията за социологически проучвания „Сова Харис“- г-н Тончев, има ли политически зависимости и ще зависи ли от тях издаването на национален лиценз?
  4. На сайта на ММС – подвеждаща информация – националките ни ще участват в Европейско първенство, но като състезателки състезаващите се под флага на Европейския шахматен съюз, реално България няма участници и не участва в ЕП. Националкитени са състезателки на ЕС, благодарение на нарушенията, които направи ръководството на Българската федерация по шахмат, която бе изключена от FIDE и ЕШС, в чиито управителен съвет бе и г-н Васил Антонов?
  5. Прехвърля ли се партийното другарство и в спортните среди и до какво би довело това за бъдещето на шахмата в България?

Източник: eurokom.bg, Запазено е оригиналното заглавие на публикацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече