Хубавото Наде се уреди на работа в Харвард на 60 години

3

60-годишната Надежда Нейнски, която повечето хора все още помнят с предишната ѝ фамилия Михайлова, от няколко месеца има нова работа – при това не къде да е, а в Харвард.

Същият университет, който са завършили част от предишните управляващи от „Промяната“ като Кирил Петков и Асен Василев. Амбициозната дама е част от работна група заедно с още 29 души, с които дискутират предизвикателствата в съвременния свят, пише „Минаха години“. Всеки от участниците представлява различен район в света.

„Поканата да се включа в тази програма дойде в точния момент от живота ми. Това беше венецът, наградата ми за тези 25 години усилия в политиката. Самият факт на оценката за това, че моето мнение и експертиза са нужни в такъв момент, и то на такава институция като Харвард, бе ласкателен за мен. Съгласих се да замина за една година, въпреки че имам ангажименти в България. Както повечето решения в живота си, и това съгласувах с близките си“, признава пред журналиста Георги Милков най-известната ни външна министърка.

Тя е откровена, че дължи много на втория си съпруг Светлин, чиято фамилия взе и който я последва в Турция по време на мандата й като дипломат там. Не така безоблачни били нещата с мъж №1 Камен, с когото се разведе след 23 години брак, при това в Сливница, а не в София, за да не се разчуе. В малкото градче процедурата била много по-бързо финализирана.

„Така е почтено, дори да е трудно“, коментира Михайлова тогава, а днес обяснява: „Политиката е такава мелница, че този човек, който бях, когато влязох, бе съвсем различен от този после. И затова нямаше как да не засегне личните отношения с първия ми съпруг. Той самият се опита да се справи с тази огромна промяна, която се случи, но това бе голямо предизвикателство и за двама ни. И ако на мен всичко това, освен че ми взимаше, също ми и даваше, то при него беше само първото“, коментира Надежда.

Камен Михайлов обаче няма защо чак толкова да бъде жален, защото първо добре усвои роднинството си с най-красивата седесарка. Бизнеса си започна през 1991 г. с пицария и малък автосервиз, но през лятото на 1998 г. купува 67% от бившия гараж на ЦК на БКП в София „Автотранссервиз“. По неофициални данни е броил 1,2 млн. долара за гаража, бензиностанцията, автомивката, сервиза и таксиметровите автомобили. Според обясненията на Михайлов парите е осигурил с кредит от банка за повече от 1 млн. лв. Агенцията за следприватизационен контрол установи много нарушения в управлението на гаражите по време на Михайлов и му друсна няколко глоби.

Михайлов обявява скромна инвестиционна програма към сключения контракт на обща стойност 140 хил. лв. Само че задълженията си по нея той изпълнява единствено през първата година, когато е внесена най-малката вноска – 40 хил. лв.

През следващите години плащания към държавата няма. И така до 2004 г., когато Камен Михайлов се отървава от задълженията си към държавата, като продава цялото дружество на… панамската компания „Стилекс Корп“.

През март първият мъж на Хубавото Наде подаде оставка като шеф на Автомобилната федерация на България. От години той има нова и доста по-млада жена. 

Сегашният мъж на Надежда, точно като нея, има брак зад гърба си с журналистка и две дъщери, които отдавна са поели по своя път. Щерките на политичката не обичат да бъдат по светлината на прожекторите, затова по-малката Нина остана да живее в Италия, където завършва архитектура.

Хубавото Наде не говори за наследничките си и не е известно дали Нина я е направила баба. По-голямата Виолета я дари с внучка още през 2017 г. Виолета Азис, както е фамилията по мъж на щерката на бившата външна министърка, е успешен психолог с частна практика, работи и в бившата Правителствена болница, където и зетят на Нейнски е хирург.

3 Коментара
 1. Свиро казва

  Учат ги на морафети там, после ги пращат тук да АКАТ.
  Кирчо и Кокорчо и те там са инструктирани.
  Нищо не е случайно.

  „Поканата да се включа в тази програма дойде в точния момент от живота ми. Това беше венецът, наградата ми за тези 25 години усилия в политиката“

  Точно награда е, за това ,че преизпълни плана …

  ПроС народ, слаба държава.

 2. Байчо казва

  Много са зле в Харвард, щом са опрели до нашата уруспи-филоложка да ги открехва на политика.

 3. АБЕ казва

  УРОСПИЯ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече