НАП души около пробиотиците на Кирчо и тортите на Линда

0

Новият шеф на НАП Борис Михайлов е разпоредил щателна проверка на фирмите за пробиотици на Кирил Петков и еко-био сладкарница „Амели“ на съпругата на Петков Линда в центъра на София, пише Plovdiv-Online.

„ПроВиотик“-ът ще е обект на масирана инспекция заради съмнения за злоупотреби с европейски средства, твърди медията, изпратила сигнал до Лаура Кьовеши още през март тази година срещу фирмата. 

Данъчните ще се фокусират върху отчетите на компанията, платените данъци и върху получените 381 187 лв. по „Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ от страна на компанията.

Сумата е от еврофондове и е отпусната за иновативна разработка на провиотик за деца, като обаче такъв съществува отдавна и няма никаква причина да бъде финансиран с парите на европейските данъкоплатци като иновативен продукт.

По данни на пловдивските колеги специалистите, наети от Петков по проекта, са използвали същите формули и бактерии за разработката на пробиотика за възрастни, а дозата за деца механично просто е била намалена като брой бактерии на поле. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече