Секси модел върти милиарди в Държавен фонд „Земеделие“

0

Жартиери, скъпо бельо, малко силикон и предизвикателна поза са достатьчни, за да бъде управляван Дьржавен фонд „Земеделие“, ехидно коментират последните назначения в институцията редови служители, обитаващи сградата на столичния булевард Цар Борис 111. Причината за солените подмятания е появата на модела Ива Иванова като заместник-директор на фонда. На 19 август вкупом бяха освободени всички възможни шефове в Дф „Земеделие“, писа „Филтър“

Кадровият кадрил се о6яснява с големия лов на вещици, започнат от служебният кабинет след оттеглянето на правителството на Кирил Петков. Конкретно в земеделския сектор саморазправата е с кадри, назначени с идването на министъра Иван Иванов, който е избор на лидера на БСП Корнелия Нинова. Парадът в Дф „Земеделие“ вече ще се командва от Георги Тахов. Той заема апетитния пост във финансовата институция, която разпределя милиарди за аграрния сектор. Тахов е бил шеф на пловдивските данъчни, а малко преди това заместник-директор на НАП-София. Според много хора от политико-икономическата кухня новият шеф е особено близък до пловдивския олигарх и бивш функционер в левицата Георги Гергов. Бившият крупен свиневъд бе натирен показно от БСП, след като бе уличен в нерегламентирани срещи със  Сашо Дончев и 6ившия главен прокурор Сотир Цацаров. Собственикът на Пловдивския панаир, известен с ролята си в „Цумгейт“ и с „дупката“ за 43 милиона в центъра на Варна, а също и като човека, който настояваше за съюзяване с ГЕРБ, бе натирен от столетницата след доклад на Кристиан Вигенин за дейността на пловдивската организация на БСП. Още по-впечатляващи са новите заместници на Дф „Земеделие“ – Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев. Последният от изброените в известен на публиката и като съпруг на някогашната фолк певица Снежана Динева, която по време на първия служебен кабинет на Румен Радев през 2017 г. оглави „Напоителни системи“. Явно Динева не се е справила с поставените й задачи, защото беше отстранена с гръм и трясък няколко години по-късно по време на следващия служебен кабинет на Радее. Георги Динев е бил главен секретар на Изпълнителната агенция по лозята и виното и зам.-директор на фонд „Земеделие“.

Изборът на фаталната красавица Ива Иванова, която в предишни години се е изявявала като манекенка, съвсем естествено разбуни най-много духовете.

Ефектната дама е родом от Бургас и доскоро е блестяла в провокативни пози и оскъдно облекло в сайтове за модели. След стремглавото й изкачване до зам.-директорския пост във Фонд „3емеделие“ снимките са свалени от сайтовете, но все още могат да се намерят в интернет търсачките. Тези фотографии обаче не са особено качествени и не разкриват докрай свободния дух на новата звезда в българското земеделие.

В новото си амплоа на държавен служител Ива Иванова има шеметна кариера

Първо оглавява дирекция „Договаряне“ в Държавен фонд „Земеделие“ по време на едно от предишните служебни правителства на Румен Радев. В новия служебен кабинет вече е изстреляна до поста зам.-директор и ще отговаря за най-важния ресор — Програмата за развитие на селските райони, по която ще постъпят около 1 млрд. лв. инвестиции годишно в малките населени места. Иванова ще вземе дейно участие и в спасяването на средствата по действащата селска програма, което е една от важните задачи на новото ръководство. „Предполагам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да бъде назначен в това правителство“, заяви пред Би Ти Ви бившият изпълнителен директор на фонда Николай Каварджиклиев. Според него мотивът за освобождаването му е личен и сега се уволняват добри специалисти, а се назначават хора без опит. Вероятно действията на новата власт са на принципа, че красотата ще спаси света, шегуват се по коридорите на ведомството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече