Емил Димитров-син скочи на Нинова: Тя няма право да споменава песните на баща ми!

0

Единственият син на големия Емил Димитров размаха шпагата срещу лидерката на БСП Корнелия Нинова. Поводът за войната, която е пламнала помежду им, е една от емблематичните песни на певеца, а именно „Моя страна, моя България“. Наследникът на естрадната легенда възропта срещу ползването на шлагера на всевъзможни събития както от левицата, така и от всякакви други политически и неполитически формации. „Когато някои протестиращи използват песента „Моя страна, моя България“, нека не забравят, че песента е на всички българи. А и редно е да се пита. Особено редно от БСП и Корнелия Нинова, кои- то вече нямат моралното право дори да споменават тази песен!“,  възмути се в личния си феисбук профил Емил Димитров – младши.

Конфликтът за „Моя страна, моя България“ съществува и тлее от години. Преди време от Столетницата бяха харесали златния хит за свой химн, но не пожелаха да платят авторските права, затова синът на Емил Димитров не им я даде, писа „Ретро“

Тогава като причина се изтъкваше фактът, че синът на Димитров бе част от партийната формация АБВ на президента Георги Първанов. В последствие той съобщи, че е изпълнил волята на баща си и дал песента на червените, стискайки си  ръцете с тогавашния лидер Михаил Миков. След  като Нинова овладяла партията, добрият тон между сина на непрежалимия певец и ръководството на БСП приключил. Навремето Емил Димитров сам поискал да предостави песента „Моя страна, моя България“ на левицата.

„Не му беше удобно сам да го предложи . Баща ми никога не е бил свързан с някакви партийни принадлежности,  но винаги е бил много ляв, ако приемем, че лявото е грижа за хората“, коментира Емил Димитров-младши в свое интервю преди години. Очевидно мнението му се е променило и е натрупал сериозни разочарования от настоящата водачка на БСП Корнелия Нинова. На предстоящите избори през октомври той ще бъде и неин политически опонент, тъй като ще се кандидатира за народен представител от партия МИР, от която е част през последните години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече