Митрофанова – шеф на генералите в българската политика

0

Тъкмо ни поизлъгаха и повярвахме, че преходът е завършил, и ето че генералът в президентството ни върна назад с поредното си генералско правителство. Май пак ще ни из- командват кръгом и ще се насочим към матушката Русия.

То не че янките са цъфнали и вързали във външната си политика с тоягата и моркова, ама поне със сигурност у тях демокрацията я има, а хората им живеят по-добре. Е, не е само Радев е виновен, при тази русофилска общност у нас едва ли може да е друго. Насочваме се към народа, за който демокрацията е бреме. Русите са свикнали на деспоти, дали ще е Иван Грозни, Ленин, Сталин или Путин, все едно им е. Наскоро медиите писаха, че близо 80 процента от руснаците подкрепяли

войната в Украйна. Подкрепят убийствата, приемат смъртта на своите и наистина смятат, че Украйна е руска. Нашият генерал се изцепи само за Крим, явно той ги разбира тези неща. Лошото е, че ние някак си допуснахме лесно генералите да ни се бъркат във всекидневието и в политиката, приехме го за нормално. Семерджиев – първият генерал в президентството, Богомил Бонев, прословутият генерал от Банкя, служебните премиери Янев и Донев, който също е военен. Май са множко за 30 години преход хората с пагони в управлението ни. То всъщност май на тях се крепи и руското влияние у нас. Ами най-известната снимка на Митрофанова е също във военна униформа. Нищо чудно тя да им е шефката на всички. Нещо като генерал на генералите. Най-лошо е усещането за безизходица. От едната страна са руснаците, а от другата е Херо, чиято дежурна усмивка тези дни е помръкнала сигурно. Явно е, че Митрофанова сега е с козовете в ръкава си. А оттатък океана много мразят да губят влиянието си. Лошото е за нас, че така и не успяхме да постигнем някаква, пък макар и мизерна независимост. Ей така ще ни лашкат политиците между Русия и Америка. И все ние ще сме губещите. Бъдете сигурни, че ако  Белия дом ни вдигнат мерника, и те има как- да ни спрат. И тогава ще ни е тежка не само предстоящата зима.

За „Ретро“ – Тодор Асенов, Стара Загора

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече