Ново 20: Дългия иска референдум: Президентска или парламентарна република?

1

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов се обяви за референдум с един единствен въпрос: България да е президентска или парламентарна република?

„Видях политическата система отвътре – има лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги, и болезнена жажда за власт. Не съм политик, и мисля, че трябва да се разбие не само модела ГЕРБ, а на цялата сегашна политическа система“, посочи той в изявление по телевизия „Седем осми“.

„Решението трябва да е ваше, но за да гарантираме, че вашето решение ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем гарант, ваш гарант в следващия парламент. Властта не е на всяка цена, но моралът е. „Има такъв народ“, сами срещу всички, заедно с Вас“, завърши Трифонов изказването си.

Според Закона за референдумите- национално допитване не може да съдържа въпроси, свързани с формата на държавното управление.

Именно на това основание през 2016 г. Конституционният съд реши, че три от въпросите за референдума, иницииран тогава от Слави Трифонов, противоречат на Конституцията.

1 Коментар
  1. Невена казва

    Славчо,Вожде,пак ще се усереш !Уж на партиите щяха да се плащат по един лев субсидии и какво,после се отказах те!Хората вече не вярват на твоите простотии!Крайно време е да се скриеш от публичното пространство!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече