Скандал за листата на ПП в Бургас, досегашният депутат Димитър Ташев излетя

0

Регистрацията на листата за участие в изборите за 48-о НС за 2-ри МИР-Бургас на коалицията „СЕК, Волт и ПППП“ ще се забави в РИК, тъй като в щаба там е възникнала извънредна ситуация, съобщава „Флагман“.

По информация на медията, Димитър Ташев, който бе част от 47-ото НС, е отказал да участва на този вот и е заявил открито, че настоява да бъде заличено името му от списъка.

Това, което са си разменили като думи с водача на листата Константин Бачийски – национален лидер на СЕК, не било особено лицеприятно. 

„Димитър Ташев се стараеше да показва високо ниво в Парламента и се надяваше съставът на листата ни за следващия парламент да бъде от хора, които биха допринесли реално за подобряването на положението на българина. Той изрази несъгласие с имената на хората, които наистина в Бургас са подредени по личната преценка на Бачийски“, каза източника на медията.

Ташев е потвърдил, че действително няма да участва в този вот и ще се концентрира върху работата си за местните избори догодина. 

Той е направил и официално изявление, в което посочва:

Ще бъда винаги на страната на гражданите на Област Бургас. Оставам твърдо убеден и вярвам в ценностите и идеите на “Продължаваме промяната” и ще работя за реализирането им. 

Кирил Петков и Асен Василев са хората, в които вярвам безусловно и притежават всички качества да постигнат голямата цел за промяна в политическата ни система. Невъзможно обаче е да бъда част от листата в Бургас, тъй като тя е напълно узурпирана от коалиционен партньор с огромни лични амбиции. 

А амбициите на един човек не могат и не трябва да бъдат по-големи от идеята за промяна в България. Затова няма да участвам в предстоящите извънредни парламентарни избори като кандидат за народен представител. Вярвам, че една кауза винаги трябва да е по-голяма от отделните личности“, обясни решението си той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече