Бързай бавно с БДЖ: 5700 влака отменени, закъснението на ден е 1800 минути

0

За тревожното състояние, в което се намират „БДЖ Пътнически превози“ и „БДЖ Товарни превози“ съобщи зам.- министърът на транспорта Красимир Папукчийски. При пътническите превози е установено неспазване на графика, генерирани закъснения и неподдържана хигиена във вагоните и купетата.

От началото на годината са отменени 5700 бързи пътнически влака – брой, който означава, че все едно над 12 дни на територията на България не са се движили влакове.

Памукчийски каза че заради сегашното състояние на подвижния парк – локомотиви и вагони, ежедневно натрупаното закъснение при изпълнение на графика е от порядъка на 1000-1800 минути средно.

При „БДЖ Товарни превози“ се наблюдава и неспазване на сключените договори, поради което се наблюдава и забавяне на срока на доставката.

При „Пътнически преводи“ изпълнението на графика за периода от началото на годината до момента показва „изключително тревожно състояние на графика“, каза Красимир Памукчийски.

От холдинг БДЖ са поискали да бъде извършена консултация за това да се разбере до колко е съобразно вливането на двете дружества в национална компания Български държавни железници (БДЖ).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече