Ковид тръшна дъщерята и внука на Гълъб Донев

0

Дъщерята на служебния премиер Гълъб Донев Габриела Донева призна в социалните мрежи, че тя и синът ѝ Робърт са преболедували коронавируса. За срещата със заболяването разказва самата Габриела, като дава ценни съвети и на други майки. Ето какво споделя тя:

„Ето, че дойде и нашият ред да боледуваме от Ковид. Вярвам, че този вирус ще мине през почти всички ни. В този пост ще ви разкажа нашата история.

Първо: защо сега? Истината е, че не знам откъде сме се заразили. Но ще кажа и друго. Аз не съм водила Роби на обществени закрити пространства, докато не му поставят всички важни ваксини и не се захрани с повечето храни. Защо? Защото вярвам, че по този начин съм дала време на детето ми да изгради имунитет. Първо, беше важно да е ваксиниран срещу животозастрашаващи болести, а с храната се изгражда 90% от имунитета, така че исках да знам, че преди да го сблъскам със света на вирусите, ще има изграден имунитет. Това буквално значи, че Роби не е посещавал магазин, мол, ресторант и каквото и да било друго пространство за много дълго време (повече от половин година). Тогава беше и пика на Ковид, но ние буквално нямаше откъде да се заразим.

Сега обаче не се пазим по същия начин. Вече водя Роби навсякъде, т.е. той е изложен на вируси и затова и се разболяхме сега, а не в пика на вируса. Преди това Роби не е боледувал никога. Смея да кажа, че това изигра роля, защото прекара вируса много бързо.

Имаше 48 часа температура, като 24 часа беше над 38* и беше по-отпаднал. Малко хрема и това е. Давали сме парацетамол и ибупрофен, биозин за засилване на имунитета, капки за нос виброцил и сироп за кашлица Мукоплант лека нощ.

Съветите, които ще дам на майки с болни бебета: да пият много вода, за да не се обезводнят и да продължавате да ги храните, за да не губят тонуса си. Но най-важното за температурата: записвайте си какви лекарства давате ️
Осъзнах, че е много лесно да предозиране детето, защото температурата не спира да се качва, а всички тези сиропчета имат лимит. Четете листовките и си записвайте какво сте дали през последните 24 часа️
Продължение в коментар 

1 ден

m.a.m.c.h.e

Продължение: 
Друго важно е да се информирате какво се прави при евентуален гърч. Малките деца вдигат високи температури лесно и бързо, и на около година гърч се прави лесно️Това се случва както при температура над 39*, така и при бързо сваляне на температурата. Така че информирайте се. Аз съветвам каране на курс за първа помощ на дете, но това в друг пост.

Последният ми съвет е да използвате повече от един термометър. Децата мърдат, а електронните термометри лъжат. Така че имайте под ръка повече от един. Неведнъж ние си премерих че температура 34*, което както се досещате не е възможно.

Надявам се и при вас да премине лесно и бързо вирусът, ако сте болни. Успех, мамчета!, пише тя в профила си в Инстаграм. 

Габриела Донева използва профила си в социалната мрежа като личен блог. Тя споделя моменти от майчинството си, методи и продукти, които и помагат в отглеждането на Робърт и съвети към майките, които я следят. 

Припомняме, че служебният премиер Гълъб Донев се беше самоизолирал, след като е бил в контакт с лице с коронавирус. От този разказ на дъщеря му, става ясно, че именно с на нея и детето ѝ премиерът е бил контактен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече