БАТАК В КУЛТУРАТА оставил Просто Наско

0

Бившият министър на културата в правителството на „Продължаваме промяната“ Атанас Атанасов е оставил след себе си пълен батак. Източник на Lupa.bg разкри част от безобразията, сторени по време на краткия мандат на Просто Наско.

Оказа се, че на всички наложени през годините културни субекти е отказано финансиране за инициативи по линя на Национален фонд „Култура“, но „гаражни фондации“ са били удостоени с щедри суми. Любопитен детайл е, че имената на печелившите все още не са обявени на сайта на фонда ncf.bg/bg.

За капак Управителният съвет само одобрява проектите, а съставът на комисията, отпускаща парите, тъне в мъгла. Така и не е ясно кой оценява инициативите и кой ги пуска „нагоре“ за одобрение. Най-строго пазената тайна, всъщност, са имената на оценителите, категоричен е източникът на Lupa.bg.

Според данните новоназначената в Управителния съвет Яна Генова, влязла в НФК със заповед на Просто Наско, е одобрила няколко проекта в конфликт на интереси, което трябва да бъде удостоверено от проверка, назначена от новия-стар служебен министър проф. Велислав Минеков.

Съвсем друга дивотия е, че Националният филмов център няма да види и лев след злощастното управление на хасковското чедо на ПП Атанас Атанасов, прогнозира информаторът на Lupa.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече