Доброволец: Изморих се от украинци с много претенции и пари, които живеят на гърба на държавата

0

Доброволецът Симеон Симеонов от Варна разпространи пост във фейсбук, с който изрази разочарованието си от претенциите и отношението на украинските бежанци, потърсили помощ в центъра в „Спортна зала“, писа Tribune.bg

„Последните два месеца ние не помагаме на бежанци, а се караме със тях, защото искат нещо което не можем да им дадем. Искат да живеят като туристи, а са бежанци“, коментира той и добавя: „Напускам…Изморих се от украински туристи с много претенции“, пише той.

Ето и целия пост на Симеонов

За мен беше чест!!! НО СЕ ИЗМОРИХ!!! Напускаме с Веси центъра за бежанци. Доброволец не се измаря, но доброволец се разочарова. Изморих се от украински туристи с много претенции. Последните два месеца ние не помагаме на бежанци, а се караме със тях, защото искат нещо което не можем да им дадем. Искат да живеят като туристи, а са бежанци. Изморих се да идват хора с много пари и да живеят на гърба на държава и ЕС. Как може да дойдеш да искаш безплатно настаняване и да ми кажеш…Аз работя в Украйна и печеля 10 000 $. И идваш за 15 лева от държавата…Или да дойдеш с думите: Ти си длъжен да ме настаниш където искам!!! Тези случаи вече преобладават. 6 месеца отделих в помощ за хора бягащи от войната. Тези 6 месеца ги взех от семейство, деца, Лео и приятели!!! Спряхме да пътуваме. Дадохме всичко!!! Стига…Не съжалявам. Помогнахме на хиляди, предимно майки с деца.Горд съм със това което направихме!!! Горд съм, че никога не се продадохме или предадохме….Помня как в начало нямах търпение да дойде утрото и да помогна на колкото си може повече хора. Не спяхме. Живеех със тях. Прекосявах Румъния за да взема бежанци. От известно време не се чувствам полезен. Не ходя с удоволствие. Няма я тръпката. „Убиха“ я многото претенции на бежанците. Няма ги вече измъчените стари хора, майки с деца… Няма ги благодарните хора!!! Но винаги ще помня, че макар и с малко помогнохме в най трудните моменти на непознати хора!!! Ще ме „топлят“ десетките благодарствени писма!!! Запознах се с уникални хора!!! Благодаря ви!!! Данчо, Альона, Катя, Марик, Женя, Олга и Олга, Наташа, Оксана, Станислав, Васко…ще ви помним само със добро!!! Време е, войната да свърши и всички вие да си отидете по родните места. Пожелавам ви го от сърце!!!!……Моля да не ми звъните и пишете…Не мога да ви помогна!!! Свобода ви желая!!!

*С тези думи отговаря Симеонов на хилядите коментари по поста си:

„Като ходя за риба си вземам поне 4 или 5 пакета с червеи. Сега само с един червей/ пост/ разбрах и излових много заблудени подобия на човеци. Братя и сестри на Путлер!!! На челото ви излязоха тези 15 лева!!! Омразата, злобата и зависнта ще ви погуби дребни душици. Радвам се, че 6 месеца се гърчите и не можете нищо да направите…А ние правихме. Помагахме на хората“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече