Дъщерята на Асланов напуска ръководството на „Български възход“: Не мога да правя компромис

0

„В политиката има много възможности, но всяка една възможност има цена и е въпрос на избор, дали искаш да я платиш“.

Това написа дъщерята на политолога Юрий Асланов – Леона Асланова, на профила си във Фейсбук, където обяви, че напуска ръководството на партия „Български възход“.

„Аз не пожелах да правя компромис със съвестта си и вече не съм част от Контролния съвет на ПП “Български възход”. Моля да проявите разбиране и да спрете да ми пишете по този въпрос с въпроси, оплаквания, предложения и пр.“, продължава тя.

Ето как продължава публикацията й в социалната мрежа:

„5 месеца интензивен политически опит засега ми е достатъчен. Ценностите ми непокътнати – надявам се България да остане парламентарна република, с реална демокрация и някак да се изчисти от беззаконието превзело всичко и да спре радикализацията в езика, действията и нагласите. Надявам се, програмата за иновативна България, която създадохме, да види бял свят във вида, в който беше концептуално замислена.

Няма да чуете да казвам лоша дума за хората, с които до вчера работих – решението ми, повтарям, е лично и базирано на принципи. Има неща, които не мога да подкрепя във формацията и които съм изразила открито многократно пред колегите. Те не касаят всичко и всички, а отделни хора, решения, процеси, които са в противоречие с моите разбирания за редно и нередно, за добро и зло, черно и бяло.

Цял живот се пазих от мръсното в българската политика и исках да стоя далеч от нея, решение което трябваше устойчиво да продължа да следвам, но ядът от последната година, че отново губим време и експериментираме с живота на следващите поколения по безобразен начин и абсурдното беззаконие и некомпетентност превзели институциите на българската държава, ме изкараха далеч от зоната ми на търпимост.

На тези избори няма да гласувам за пръв път от началото на демокрацията и за да си почина от темата – “замразявам” всички кандидат-депутати, че фейсбук се обърна на истеричен политически водевил.

За всички, които смятат, че съм участвала в нещо лошо – извинявам се.

За всички, които мислят, че е трябвало да остана, защото е нещо хубаво – извинявам се.

Всеки, който ме познава знае, че не взимам решенията на тълпата, а своите лични.

Ще се концентрирам върху работата си в Innovation Starter и моля за почивка от политическата истерия в България. Връщам се в моя балон на предприемачеството, където България е позитивна, иновативна, модерна и можеща. Някак по-добра, напред в бъдещето и света“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече