Борисов отсече: Кирил Петков и Асен Василев са дърти вампири

0

„Политиката не е война, да убиеш и съсипеш другия. Политиката е борба на идеи“

С „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа, каза лидерът на ГЕРБ

Определението „дърти вампири“ използва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на Кирил Петков и Асен Василев по време на пресконференция на партията.

„Хаос и безредие, а ние, като млади хора, трябва да оставим своя отпечатък на просперитет“, съобщи председателят на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев днес, когато ръководството на ГЕРБ се събра да представи новите лица в листите на партията за изборите на 2 октомври.

Той се обърна към тях: „Ако те утре станат депутати, то това няма да е привилегия, а огромна отговорност“.

„Горд съм с вас и с онова, което постигна Младежката организация на ГЕРБ и съм благодарен на г-н Борисов, който видя всичко това“, каза Георгиев.

„Достатъчно сте ме слушали“, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов.

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Областният координатор на партията в Русе Георги Кръстев взе думата: „Всичко започна с Бойко Рашков и неговите обвинения за корупция в магистрала „Хемус“. Нищо няма една година след неговите твърдения. След това се появиха Петков и Василев, които заявиха, че ще строят по една магистрала на година докрая на мандата, няколко тунела. Много хора повярваха на тази демагогия. Да, мандатът е свършил преждевременно, те дори не започнаха нито един проект. Бившият транспортен министър Събев си позволи да обещае конкретни неща на Русе – магистрала до Велико Търново, летище, ферибот за Гюргево и трети мост на Дунав“.

Десислава Трифонова, която е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област, отправи благодарност към лидера Бойко Борисов и на Георг Георгиев за шанса, който й е даден. Тя беше депутат в 47-ото Народно събрание. По думите й, да е водач на листа се дължи и на парламентарната група, защото е била плътно зад нея в краткия живот на предния парламент.

„Голямата инфлация не е привнесена, не ги слушайте, като ви говорят. Тя е от предишното управление“, смята Трифонова. „В последната година, каквото можеше да се случи по грешен начин, се случи по грешен начин“. Тя предупреди, че трябва да се очаква страната ни да има забавен икономически растеж.

Мартин Харизанов е втори в листата за Враца. „Огромни благодарности към всички вас, ние сме един отбор, един екип. Не знам дали има друга младежка организация, която да е толкова задружна. Аз съм предприемач, по образование – доктор по икономика“, каза той пред младежкия партиен актив. След това изброи какво са направили трите правителства на Борисов за 12 години в областта на спорта.

„Станах кмет на 34 години, но никой не ме покани от младежката организация. Затова се присъединявам към нея след 15-16 години“, пошегува се Томислав Дончев. Той заяви, че младите са гаранцията на партията, че има приемственост. Освен това мъдростта и дързостта били двете неща, които водили до добро управление. „Мъдрост без дързост е бездейна и не поражда никакъв резултат, а дързост без мъдрост, може да доведат до някоя глупост“, продължи той.

„В тея мракобесни времена, когато комунистическите сатрапи ни плашеха, вие удържахте заедно с нас. Понеже е много модерно да се говори за съдебна реформа, ние сме дали, но не чух нашите политически опоненти да кажат тая е съдебна реформа по Рашковски, която не признава съдебните решения. Е ли е съдебна реформа, когато вицепремиер от националната телевизия заплашва всички вас с пет години затвор? Той какъв е? Съдия, прокурор…? Ние не вярваме на тези хора, че могат да направят съдебна реформа. За нас е реформа, когато човекът не определя нищо, който и да седи отгоре, да няма значение. Върху това ще се борим да се случи в следващия парламент. Рамката, която ГЕРБ ще търси, е незавиисима съдебна система, независимо от човека“, каза Бойко Борисов.

„Видяхте, че не е много страшно. Разследваха, проверяваха и си заминаха. Ние, с колегите от Изпълнителната комисия, го оценихме, в момента, тук е една част, има… водачи, които ги няма, днес с разрешение отсъстват, имат мероприятия.

Над 80 човека имаме, като над 25 са на избираеми места, което е нашата благодарност, че вие не се огънахте. Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас, те са едни дърти вампири. Виждате, че един Делян Добрев, който е набор на Асен Василев, не е тука, Дани Митов не е тука“, продължи той.

„Властта, управленската, в партия ГЕРБ, защото аз съм я създал, не за да ме обслужва, а за да пребъдва и след мен, стана една сплав, мисля, че го направихме добре между опита на дългогодишните партийци, мисля, че бъдещето на ГЕРБ, е гарантирано“, каза Борисов.

„Има ли здравомислещ човек, който да има пари в семейството и всяка седмица да тегли кредити, за да връща от заплатата си с високи лихви“, попита реторично той.

„Три бюджета прави Асен Василев и те все не стигат, взима нови и нови кредити, които ние да плащаме. Трънчани казват: “Три пъти го режа и то все късо и късо“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече